Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
(hersen)spinsels

Dit zijn zomaar wat gedachten die ik eens opschreef. Soms aan de hand van gesprekjes met mensen, soms zomaar. Ze zijn niet al te gestructureerd en misschien zet ik een aantal ervan nog wel eens om in een echt verhaaltje. Maar voor nu zet ik ze hier neer om je te prikkelen en ze met je te delen...


Pierrot

Met je clownspak en je traan op de wang ben je een vreemde mengelmoes van vreugde en verdriet. dat gevoel wat iedereen wel kent. Bitterzoete blijdschap om iets of iemand die weggaat en iemand of iets nieuws dat komt. Mensen zij ook vaak zo. Glimlachen , juist als ze liefst zouden willen huilen. Ik voel dat bitterzoete wel bij mensen. En dan denk ik: we zijn allemaal clows, pierrots. We spelen allemaal van tijd tot tijd (en sommigen bijna permanent) in onze eigen tragi-comedie .

mijn landschap

Dwalend langs de paden van mijn gedachten, de rivieren van mijn emoties, de rotsen in mijn landschap en bergen die ik nog moet beklimmen. Diepe afgronden van tijden waarin het minder ging. Hevige stormen en koude winters. Warme zomers en lente's vol met nieuwe kansen.

creatie

De mens creŽert. Vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood. We worden gecreŽerd in de baarmoeder, maar na je geboorte moet je het zelf doen. Met hulp van anderen weliswaar, maar jijzelf bent de enige die bepalen kan wat jou ligt, wat jij wilt. Keurslijven, opgelegde wensen en dromen van anderen belemmeren je creatie, net zoals jouw eigen eisen aan jezelf dat kunnen. Zo houd je jouw ziel gevangen in een kooi. Ze kan niet vliegen en niet creatief zijn, niet op de manier waarop het zou kunnen als ze echt haar vleugels kon spreiden. Laat je haar af en toe eens vrij dan is dat heerlijk , maar tevens doet dat je meer en meer beseffen wat er allemaal nog mogelijk is. En je wordt vervuld met een bitterzoet verlangen naar dat andere...
CreŽer je leven zoals jij het wilt. Schilder het in de kleuren die alleen jij verzinnen kan. Dans op de muziek in je eigen hoofd en luister naar de zang van jouw hart. Proef de smaken die jij wilt en straal uit wat in je zit.

Levensboek

En als je dan op van die dagen dat je zin hebt om te mijmeren eens terugbladert in je boek, zul je kunnen lachen en huilen om de dingen die je meemaakte. lachen om dingen waar je je destijds nodeloos druk om maakte. Huilen om nare dingen, of puur uit gemis. De dingen die je sterker en wijzer maakten en je hebben doen groeien tot degene die je nu bent.
Laat je levensboek het mooiste en dikste boek worden wat je ooit hebt gekend! En vergeet niet: de lelijke dingen moet je niet uitgummen. In een goed boek komt nu eenmaal leuk en minder leuk voor....

Wat doe je als heks?

Dit vroeg iemand me eens. Mijn antwoord: Ik bedoel het niet oneerbiedig: maar is dit niet gewoon je menselijke opdracht..en niet alleen die van de heks in jou? Er zijn voor mensen, je hand reiken aan hen die het nodig hebben, je ervaringen aanwenden om anderen iets te leren of te laten zien..ik vind dat puur medemenselijkheid. En heks-zijn is een onderdeel van wie je bent, verweven met je hele persoon. Maar daarnaast ben je nog zoveel meer. Ik zie het meer als "wat doe ik als mens"of "wat doe ik met mijn leven"

Hydrangea
(heks, mens, dochter, vrouw, collega en wat dies meer zij ;-))
© Hydrangea Online / Laatste update: 15-09-2004 / 3425 x bekeken