Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
De Herfst
De herfst komt er zo weer aan. Links en rechts kun je in de natuur al hints zien van verandering. De vele spinnen in mijn tuin (en minder..ook mijn huis) , bijvoorbeeld. Maar ook de dagen die korter worden en de avonden die steeds iets eerder lijken te beginnen. Hier en daar zie je al wat bladeren verkleuren aan de bomen en de zon, hoewel dat hij op het moment dat ik dit schrijf nog fier in de met vederwolkjes versierde lucht staat) wordt toch langzaam aan iets minder warm.

De herfst is mijn favoriete seizoen, op de voet gevolgd door de lente. Vooral als de bomen gekleurd zijn, maar nog niet kaal. Lekker wandelen in het bos , liefst net na een herfstbui, en de typische lucht van de herfst ruiken..heerlijk! De stormen, de kletterende regen tegen de ruiten als de herfst eenmaal verder vordert. Daarvan geniet ik ook…opgekruld op de bank met lekker veel kaarsjes aan en de warme en kruidige geur van kaneel, sinaasappel en kruidnagelolie in mijn brandertje.

Er is een tijd geweest dat ik de herfst verschrikkelijk vond. Ook al ben ik, als weegschaal, een regelrecht kind van de herfst, ik kon er regelrecht depressief van worden. Ik wilde de nazomer niet loslaten, vond de donkere luchten en de kaal wordende bomen maar niks. Maar iets is er veranderd: Ik weet niet of het de opleiding rond de aardecyclus is die ik nu volg, mijn volwassener worden of het feit dat ik door het hervinden van de heks in mezelf de cycli van de natuur beter kan doorgronden en terugvinden in mijn eigen levenscycli…maar ik snap de herfst nu. Ik begrijp en koester het moment waarop een groot deel van de natuur om ons tot verval komt en sterft. Waarom dieren zich terugtrekken in holletjes, zich voorbereidend op de relatieve stilte van de winter. Waarom struiken en bomen alles laten vallen en, net als wij mensen, terugkeren naar binnen, de kern van de zaak. Het antwoord is doodsimpel: omdat het hoort!Om nieuwe groei te creëren is het zó belangrijk om letterlijk en figuurlijk eens even tot stilstand te komen. In jezelf te keren en je krachten te hervinden, ballast overboord te gooien. Net als de bomen doen. Zelfreflectie, geleerde lessen..al die dingen overdenk je. En je gaat je daarna voorbereiden op de winter in jezelf. De stilte, de bezinning. In die winter “teer”je letterlijk op de vruchten die je het afgelopen jaar plukte en bedenkt je wat je in het voorjaar weer wilt gaan zaaien en tot vrucht wilt brengen. Eerst komt verval, daarna de dood en dan…….volgt weer geboorte…van de lente.

Maar voor nu ga ik de komende weken de bomen met extra veel warmte en toch ook wat jaloezie bekijken. Die hebben het tenminste slim bedacht en nemen netjes hun rust. Wij mensen denderen maar door…en moeten al die sterfte, bezinning en groei in onszelf meer onder de oppervlakte laten plaatsvinden. Maar komen doet ie toch..die herfst in ons. En als je hem leert begrijpen, dan verwelkom je hem omdat je weet dat je éérst die herfst doormoet wil je weer van de lente en de zomer kunnen genieten. Dus laat maar komen die herfst…ik geniet al van de gedachte alleen …
© Hydrangea Online / Laatste update: 09-09-2004 / 3891 x bekeken