Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Lammas met een forumgroep

Dit staat feitelijk voor een deel los van deze opleiding, maar omdat ik het volgens de door mij geleerde traditie heb gedaan en het voor mij gevoel zeker meetelt in mijn ontwikkeling daarin, vermeld ik mijn verslag toch hier.

Tijdens de voorbereidingen voor een meeting met een forumgroep, werd geopperd om een Lammasritueel te doen bij een Hunnebed. In eerste opzet zouden een mannelijke traditionele heks en ik vanuit de Avalontraditie een gecombineerd ritueel neerzetten voor een groep waarvan een deel wel een een groter deel geen rituele ervaring had vwb cirkelwerk (in een groep). Op een goed moment gaf de mannelijke helft van ons duo aan, dat hij toch moeite had met de combinatie en trok zich terug tot gewoon deelnemer van het ritueel, zodat ik de ceremonie zou “leiden” gesteund door een goede heksenvriendin. Hieronder een verslagje:

Het ritueel heel mooi en heel "vanzelf" gegaan. We hebben een mooie cirkel kunnen neerzetten (we waren uiteindelijk met 13 mensen). Er was helaas niet voldoende materiaal om een dikke rand groen ed. te maken. Eén persoon had echter bloem meegenomen om aan de aarde te offeren en we hebben toen ( je moet het per slot van rekening doen met wat voorradig is) de cirkel met meel te trekken en op die rand van meel hebben we het graan , de bloemen en het groen wat er wel was neergelegd. We hadden een prachtige cirkel voor de poort van het Hunnebed in Noordsleen. Afgezien van het feit dat iemand de uitdrukkelijke wens had om de cirkel nog even met een bezem te reinigen is het hele ritueel verlopen zoals ik het heb geleerd in mijn opleiding.

Het was zo..apart. Ik heb me geen moment zorgen meer gemaakt vanaf het moment dat we er kwamen. Ik heb, met hulp van de deelnemers, een prachtig altaar gemaakt met naast groen en bloemen ook graan erin verwerkt en mijn stafje van erin. Er waren meerderen die een krachtvoorwerp hadden meegenomen en erbij legden. Ik had aarde-wierook en deze hebben we gebruikt voor de cirkel. Het openen, het inleiden van de cirkel..alles ging eigenlijk helemaal als vanzelf. Ik heb zelfs nog even een moment de gedachte gehad dat alles op zijn plekkie viel, als of ik daar op dat moment in die rol ook echt hoorde te zijn. En dat was wel heel fijn, kan ik zeggen.

De hele kring kwam tot leven, mensen deelden hun visie op overvloed in hun leven. Maar ik gaf ze ook mee te kijken naar die dingen die nog in de groei zijn. Of ze nog extra aandacht behoeven. Welke delen al te oogsten zijn. Dat die eerste oogst van dit jaar ook heel symbolisch staan voor weer een nieuw begin. Dat de korreltjes graan die je nu oogst niet alleen het voedsel zijn voor ons ( ook in spirituele zin) maar dat je een deel van de oogst van u opzij zet en bewaart om in de zaaitijd weer in de grond te stoppen en letterlijk nieuwe groei te bewerkstelligen.


foto van het altaar in opbouw

Er was veel warmte in de kring en uiteindelijk heeft iedereen echt iets van zichzelf durven geven aan de groep. Dat maakte de warmte, het gevoel nog veel sterker. We hebben niet heel veel heel rituele dingen gedaan...want het delen kwam zo los...dat ik dat graag wilde vasthouden. Delen van ervaringen, emoties in de liefdevolle vorm waarin dat gebeurde vond ik op zich al een heel heilig moment.

Iedereen, zelfs de minst ervaren persoon, had wel iets meegegeven wat hij of zij aan de aarde wilde geven. Een ieder heeft er wel een kleine of uitgebreider toelichting op gegeven. En het was mooi om te zien hoe iedereen er toch over had nagedacht. We hebben de cirkel afgesloten met een korte medidatie...vooral om dankbaarheid voor wat er al geoogst is te geven..en aandacht te doen uitgaan naar die dingen die nog niet tot volledige rijpheid waren gekomen.

De reacties waren allen heel fijn. Ook zij die uit andere clans, covens, tradities komen vonden het, uiteraard, anders dan wat zijzelf hebben ervaren, maar wel heel prettig. Licht, lief. Ik heb overigens nu eindelijk op mijn blote voetjes rondgelopen en het was zó mooi: in de cirkel was het totaal niet koud...maar eruit was het gras (we zijn van een uur of 9- 1/2 10 tot 12 uur beziggeweest) dat helemaal bedauwd was, steenkoud.

Zittend in de cirkel viel het me voor het eerst op (ik ben niet zo'n " ziener" vind ik zelf) dat er allerlei andere energieen zich daar ophouden. hele prettige. Natuurwezentjes en dergelijke. Ik heb er ook wat mogen waarnemen en dat was ook een traktatie..kan ik je zeggen. Als laatste hebben we netjes alles opgeruimd , wat gegeten en gedronken en heb ik mijn aardestukje (met daarin seizoensbloemen , haver en korenaren)aan het hunnebed gegeven. Als dank voor de uiterst warme en plezierige uitstraling die die plek daar heeft.

Mijn inmiddels geheel ingerichtte altaar hier thuis heeft de afgelopen dagen heel wat kaarsen te verstoken gekregen, want de kaarsen van de huiswerkoefening stonden er nog op , en de altaarkaarsen en mijn persoonlijke kaarsje kwamen er ook nog bij.

Ik heb genoten en vond het waanzinnig spannend, maar bovenal een eer en heel leuk om een ritueel te mogen uitvoeren voor een groep mensen. Tot zover mijn belevenissen!

tot slot nog een fotootje van het hunnebed zelf© Hydrangea Online / Laatste update: 06-09-2004 / 3459 x bekeken