Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Midzomer/Litha

De Unie, het heilig huwelijk van mannelijk en vrouwelijk wordt op deze dag gevierd. De mannelijke energie, die staat voor vuur, kracht, volheid heerst nu. Het symbool van deze eenheid en compleetheid is de Davidsster of de zegel van Solomon. Alles bloeit en groeit. Hierna neemt de vrouwelijke energie het weer over. Door deze transitieperiode kan het een tijd zijn van allerlei reacties: innerlijk, irritaties , frustraties, noem maar op. Dit festival staat, vwb persoonlijke ontwikkeling, in het teken van: hoe sta je in je vrouwelijke en je mannelijke energie.

Het vuur kan heftig zijn, brengt transformatie mee en brengt daarna genezing en verandering. Herkenning van deze cyclus is belangrijk om je balans te vinden. Balans in het vinden van eenheid en respect. In jezelf, maar ook in je relaties met anderen.

Het altaar werd mannelijk opgemaakt. Dit wil zeggen, dat de elementen voor deze keer met de klok meegingen ipv andersom. Dit geschiedde door vuur en aarde om te draaien, maar de klimop ed. gewoon moonwise te laten draaien. Verder moesten we, aan de buitenrand van de cirkel een kleine persoonlijke cirkel maken, waar die verbonden was met de grote cirkel. Jouw eigen plekje. Dit festival, zo werd uitgelegd, gaan we ons op twee manieren verbinden met de aarde en de kosmos. Ten eerste in de “gewone” grote cirkel zoals altijd. Daarnaast ook in je eigen, persoonlijke kleine cirkel.

Na deze uitleg en de opening met het aansteken van de spiritkaarsen, moesten we plaatsnemen in onze eigen persoonlijke minicirkel. Hier moesten we het mannelijke element in onszelf naar boven halen. Bekijken wat dit doet in je dagelijks leven. Hoe sta je in die energie en wat betekent het voor jou persoonlijk. Mannelijke energie is oa. : je kracht, zelfvertrouwen en de vaardigheid om voor jezelf op te komen. Dit is voor mij nog best een moeilijk punt.

Ook moesten we nadenken over hoe de mannen in ons leven met ons omgingen. En hoe wij met mannen en onze mannelijke kracht. Hierbij moesten we ook denken aan de 3 belangrijkste mannen in ons leven tot nu toe en wat zij voor ons betekend hebben of nog betekenen. Welke lessen je van of door ze hebt geleerd. Dit kostte me niet zoveel moeite…hoewel de lessen soms wel erg pijnlijke waren geweest.

We moesten daarnaast zoeken naar evenwicht tussen ons vrouwelijk en mannelijk deel en dit, wanneer we wilden, meegeven aan ons krachtvoorwerp, zodat we met deze energie konden werken.

Aan het einde van de sessie in de eigen cirkel werd ons gevraagd of we de mannen waaraan we tijdens het werk van zonet ook hebben kunnen vergeven, of dat er nog onafgemaakte dingen zijn. Gevraagd werd na te denken over in hoeverre we dit kunnen loslaten, of wat we er nog mee zouden moeten doen om dit loslaten te kunnen laten plaatsvinden. Het draaide vooral om acceptatie, respect, loslaten, vergeving en vrede. Vooral voor jezelf, om zodoende verder te kunnen.


Ik vond deze viering erg moeilijk. Ik sta niet zo best in contact met mijn mannelijke kant en het was derhalve behoorlijk confronterend. En natuurlijk, zoals ik onderhand wel ben gewend, kreeg ik in de periode daarna heel wat lessen in het opkomen voor mezelf en het omgaan met confrontaties met mannen. Het is weer niet voor niets geweest en nu ik dit, een tijdje erna, typ kan ik zeggen dat het weer een enorme periode van groei en zuivering is geweest. En daar dank ik de litha-energie erg voor!

Op naar Lammas!!!© Hydrangea Online / Laatste update: 05-09-2004 / 5315 x bekeken