Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Pendelen

Pendelen is ook een mooie divinatie manier. Je kunt tegenwoordig de mooiste pendels kopen, van metalen of kristallen, maar je kunt ook een zelfgemaakte pendel gebruiken en desnoods gewoon een ring aan een touwtje. Hoe dan ok, het is belangrijk dat de pendel jou goed voelt. Voor je een pendel gebruiken gaat, moet je hem reinigen. Dit kun je doen door hem in stromend water te hangen, een nachtje in de volle maan te leggen, bij kristallen te leggen of te reinigen met reiki-symbolen. Een pendel is jouw ding, dus gebruik hem het liefst alleen zelf. Als een ander hem gebruikt, kun je hem het beste even reinigen.Hoe pendel je?

De meeste mensen gebruiken de pendel binnenshuis, hoewel dat niet persé nodig is. Je gaat zitten aan een tafel en houdt de pendel in de hand waarmee je schrijft, Zorg dat er geen elektrische apparatuur in de buurt staat. Stel eerst voor jezelf vast wat “ja”en “nee”is voor je pendel door vragen te stellen waar je het antwoord zelf van weet en waar alleen ja of nee mogelijk is. Ik vind het zelf plezierig om eerst aan de pendel te vragen of je de vraag die je wilt stellen mag stellen. Is het antwoord “nee”heeft het geen zin om verder te vragen. Ik trek ook altijd even dmv visualisatie een cirkel om me heen. Als je je vraag wilt stellen, maak dan je hoofd even leeg. Stel de vraag in jezelf of spreek hem uit. Vraag , als je je antwoord hebt gehad, of dit de waarheid is.Stel daarna je vragen aan de pendel. Hij kan ook misschien aangeven of geen antwoord kunnen geven. Als je klaar bent, bedank de pendel . Je kunt je pendel bewaren in een zakje tot een volgend keer.

Een pendel kun je overigens ook gebruiken om iemands chakra’s uit te pendelen, een juiste edelsteen of bachbloesem therapie te vinden. Ook gebruikt men hem buiten , bijvoorbeeld in graancirkels.
© Hydrangea Online / Laatste update: 15-08-2004 / 9640 x bekeken