Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Ogen

Ze zijn de spiegel van onze ziel. Mooi, geheimzinnig, soms ondeugend. Maar voor hen die ze weet te lezen: altijd vol waarheid. Ogen kunnen niet liegen. Als iemands lichaam mij het ene vertelt, en de ogen het andere, dan weet ik wel waar ik voor kies. De ogen! Ogen kunnen praten zonder dat je een woord spreekt. Ze kunnen twijfel laten zien als iemand probeert zeker over te komen, liefde, zelfs als het eigenlijk niet kan of mag, woede ook al “doet”de ander nog zo cool. Ogen laten iemands verleden zien..wat iemand bezighoudt. Men noemt ze niet voor niets de spiegel van de ziel..of zoals ik ze liever noemt..de deurtjes naar iemands essentie. Alles wat iemand is kan besloten liggen in zijn of haar ogen. Je moet het alleen wel durven en willen zien.

Een blik hoeft niet altijd te betekenen wat je er in eerste instantie in denkt te zien. Iemand waarvan je denkt dat ie boos kijkt, probeert je misschien alleen af te weren. Zodat je het verdriet of de angst niet ziet die hij of zij werkelijk voelt. Ik heb een paar favoriete blikken:

De mooiste blik: de blik van iemand die een geliefde persoon ziet binnenkomen. Je ziet de liefde, je voelt het. Het is dan zó tastbaar, dat je het kunt proeven en aanraken. Nog een mooie: vrolijkheid: Een twinkeling in iemands ogen maakt mij ook vrolijk en een ondeugende bui met bijbehorende oogopslag laten mij ook verkneukelen van de lol.

Een toppunt van erotiek heeft wat mij betreft ook niks met lichamelijk bezig zijn te maken. Het is DE blik die je van iemand krijgt die je zegt “ik begeer je, ik wil je”. Zo’n blik voel je in alle vezels van je lichaam en dan hoeft er nog niets te zijn gebeurd. Dát en de werkelijke blik vol liefde of die van begrip maken mij warm van binnen. Dat is intimiteit ten top.

Ach er valt zoveel over ogen te zeggen. Ik ben zelf een ogenmens. Ik kijk mensen graag in de ogen en laat mezelf ook graag in de ogen kijken. Pas op een forum konden we een foto van de ogen plaatsen. Mijn blik werd onder andere omschreven als ondeugend, sprankelend en ze kijken open de wereld in. Nou ja..hier zijn ze..oordeel zelf :
© Hydrangea Online / Laatste update: 15-07-2004 / 4337 x bekeken