Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Ritueel voor stervensbegeleiding

Dit is een ritueel voor stervensbegeleiding bij en door heksen. Dit is geschreven voor degene die het uitvoert. In de tekst stond priester(es) maar volgen mij kan een ieder het doen.

(Neem de hand van de stervende in de jouwe en kijk die persoon in de ogen of, als de ogen gesloten zijn, in het gezicht, en zeg: )
Je bent stervende. Niemand zou ooit alleen moeten sterven. Ik ben hier om jou in jouw dood en reis bij te staan. Er is maar één liefde, het grootste mysterie van al. Ik treed mijn angst voorbij en open mijn hart en ogen voor het licht van deze liefde. Ik ga zo ver met je mee op deze reis als maar mogelijk is. Ik zal je niet in de steek laten.

Adem hierbij diep en breng jezelf in een staat van lichte trance. Volg de geest van de stervende persoon zo ver als je kunt.
De Godin neemt je mee terug naar huis, onze grote moeder. Zij zal bij de mensen zijn die je achterlaat en hen kracht en troost schenken. Jij laat die mensen niet alleen. Je laat je werk achter je. Je geeft al je banden met je familie op. Je geeft sex en zelfs je geslacht op. Je zult man noch vrouw meer zijn als je de andere wereld betreedt. Je zult je lichaam achter laten, want zij die een lichaam hebben kunnen de andere wereld niet betreden. Je verwordt tot niets. Je zult drijven op de eindeloze golven in de schoot van de moeder. Je zult drijven in het warme niets in het midden van haar. Er zal niets meer achterblijven behoudens de wil om herboren te worden.

Wanneer mogelijk blijf je bij de stervende totdat deze daadwerkelijk is overleden. Op het moment van sterven zeg je:
Reis verder mijn zuster, broeder. Wij (ik) zullen (zal) je volgen wanneer het kan. Dat je herboren mag worden op hetzelfde moment en dezelfde plaats als zij die je liefhad in dit leven. Dat je ze weer mag(her)kennen en mag liefhebben.

Vertaald naar een ritueel van:
(c) Samuel Wagar, POB 2205, Clearbrook, British Columbia, V2T 3X8 CANADA 1994 c.e. Permission hereby granted for reprinting for free distribution or use in classes in Witchcraft taught for free so long as this notice is included. Any other use is violation of my copyright.© Hydrangea Online / Laatste update: 13-07-2004 / 7738 x bekeken