Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Mijn ervaringen met Reiki

Mijn eigen inwijdingen geschiedden door 2 masters, die zeer groot fan waren van Diane Stein, een Amerikaanse healer en reiki master. Zij is vrij radicaal in haar opvattingen en is er erg vóór om symbolen bekend te maken en inwijdingen te geven wanneer iemand er zelf om vraagt, in plaats van volgens een bepaald tijdspatroon. Mijn masters hebben ook hele bewust bij al hun inwijdelingen de voetchakra’s ook geopend. Hun instelling is er eentje die ik met hen deel: op die manier geef je bij elke stap die je zet ook reiki aan de aarde.

Ik heb vooral na de eerste inwijding een enrome zuivering gehad. Hoofdpijn, veel plassen ( en stinkende urine) en diarree. Dit hoort allemaal bij je verhoging van je trillingsniveau. je lijf begint een grote schoonmaak.

Kosten

Veel masters stellen bepaalde eisen, dwz je moet eerst een bepaalde tijd de ene graad hebben, wil je de volgende krijgen. Ook zijn er enorme verschillen in de prijzen die er voor de inwijding worden gevraagd. Uiteraard heeft dit niet alleen met een kostenplaatje te maken. Vele volgelingen van Usui vinden, dat, om te kunnen waarderen welk geschenk je krijgt, je de master moet belonen voor zijn of haar werk. En, zo is mij verteld, hoe hoger de prijs van iets, hoe harder je het zult waarderen.

Ik vind best iets te zeggen voor deze wijze van denken. Reiki is ook een waardevol goed. Maar door prijzen enorm hoog te houden, kunnen vele mensen om financiëele redenen niet verder gaan in hun ontwikkeling. Bovendien vind ik, als recalcitrant tiepje, dat Reiki iets is van ons allemaal. En dat moet aan zoveel mogelijk mensen worden doorgegeven en bekendgemaakt.

Ik heb er lang over gedaan vooraleer ik een eerste inwijding gaf. Ergens blijft er toch de vraag "vind ik mezelf er wel goed genoeg voor"Maar toen ik de stap had genomen, wist ik meteen dat het goed zat. De persoon die ik inwijdde, kreeg echt op stel en sprong heel warme handen en dat is toch een heel bijzondere ervaring.

Ik geeft het graag aan mensen en ook inwijdingen wil ik doen. Immers, je heeft iets terug aan het universum op deze manier. En omdat IK dus vind dat je eigenlijk iets doorgeeft wat van ons allen is, vraag dan ook nooit iets voor mijn inwijding of behandeling. En voor deze die wel iets willen geven is het gebruik ervan al mijn grootste beloning. Maar een gift aan en goed doel is ook iets wat ik nog wel kan accepteren.

Voor hen die het anders hebben geleerd, danwel praktiseren:

Hiervoor heb ik diep respect. Ik veroordeel uw manier zeker niet! Ik geef hier alleen weer hoe mijn persoonlijke instelling ten opzichte van het geven van en inwijden in Reiki weer....
© Hydrangea Online / Laatste update: 12-07-2004 / 7390 x bekeken