Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Reiki Geschiedenis

Ik ben sinds april 2002 ingewijd als Master volgens het Usui Systeem. Aangezien nog niet iedereen precies weet wat reiki is of inhoudt, wil ik graag kort iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis.

Reiki is een van oorsprong Japanse healingmethode, ook wel bekend als The Usui System of Usui Healing. Reiki wordt doorgegeven via de handen. Het is bekend gemaakt door dr. Mikao Usui (1865-1926).Hij heeft jaren gestudeerd en gereisd en stuitte op een van zijn reizen op de oude geschriften van volgelingen van Boeddha. Ik heb begrepen dat deze geschriften hun basis vonden in het Qi-gong. In deze geschriften werd verteld over een methode van genezen. Usui begrijpt deze niet direct en besluit op een berg te gaan mediteren en vasten. Na 21 dagen krijgt hij in een visioen de werking en het gebruik van de symbolen aangereikt en vanaf dat moment gaat hij mensen in de achterbuurten van Japan helpen. Dit gaat in eerste instantie niet helemaal goed. Usui bedenkt zich, dat het wellicht zo kan zijn, dat mensen ook iets voor hun eigen genezing zouden moeten doen. Hij stelt vervolgens de 5 Reiki leefregels op. Je vind ze in allerlei vormen op het internet maar ze lijken alleen redelijk veel op elkaar. Hieronder een voorbeeld:

Uitgangspunten Reiki

• Maak je vandaag geen zorgen.
• Word vandaag niet boos.
• Eer je ouders en je leraren.
• Voorzie op eerlijke wijze in je levensonderhoud.
• Toon dankbaarheid aan alles.
• Respecteer de eenheid van alle leven.


Usui gaf deze regels mee aan iedereen die hij behandelde, onderwees en inwijdde. Mijn masters gaven me mee deze regels 2 maal daags voor jezelf op te zeggen en er ook echt naar te leven. Uiteindelijk onderwees Usui ruim 200 mensen en toen hij overleed had hij tussen de 16 en 18 masters ingewijd, waaronder de heer Hayashi, welke op zijn beurt mw. Hawayo Tkata inwijdde. Zij Wijdde Phyllis Furumoto en in zo werd reiki ook in Amerika en uiteindelijk over de wereld verspreid. Uiteindelijk zijn er meerdere vormen/stromingen van Reiki bekend. Voor zover bij mij bekend, vinden zij echter allen hun oorsprong in het Usui Systeem.


© Hydrangea Online / Laatste update: 12-07-2004 / 4874 x bekeken