Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Beltane (Beltain)

Dinsdag 4 mei 2004, Beltane viering

Hoewel vooraf zo hard gehoopt en verwacht, is deze dag niet buiten gevierd. Er werd naar weer verwacht, zodat we naar een ruimte binnen zijn uitgeweken. Toen we daar voor de deur stonden plensde het inmiddels ook al flink, dus het was op zich zeker een goed plan geweest.

De avond vóór het feest was ik nog druk bezig geweest met het maken van hapjes en het voorbereiden van de cirkelviering. We moesten alleen van te voren een geschenk , van alleen natuurlijk materiaal, voor de aarde maken. Ik heb ontzettend iets met bloemen en dus heb ik een boeketje gemaakt met verschillende kleuren, omringd door bladeren, gebonden met gras. Daartussen zat nog mos en salim en ik heb er een veertje ingedaan. Ik weet niet precies waarom, maar dat moest. Verder moesten we ook 1 mooie bloem meenemen die we gingen gebruiken voor een intentie mbt onszelf. Ik had een hele mooie roze roos

Eenmaal binnen hebben we een prachtige cirkel gelegd. Normaliter maken we hem al van groen en bloemen en ligt in het midden het altaar. Nu werd er, in het kader van Beltane ook een Vesica Pisces ingelegd. Twee cirkels die in het midden gedeeltelijk overlapten (die overlapping ziet er een beetje uit als een oog). De ene cirkel staat voor het mannelijke en de andere voor het vrouwelijke.De overlapping voor het feit, dat zij niet zonder elkaar kunnen. In het "oog" van de vesica werd het altaar gemaakt. Deze keer had ik, samen met een andere leerling, de eer gekregen om het altaar te maken en in te vullen met de elementen. Ik kon alleen niet vertellen waar de windrichtingen waren, we hadden immers geen zon om ons op te concentreren. Na de opdracht om het eens te proberen "uit te voelen" waar wat zat wees ik niet eens heel er onnauwkeurig het oosten aan. We hebben toen de elementen geplaatst: water op west, lucht op oost, aarde op noord en vuur op zuid. Er was wierook en hout, wat ook de lucht vertegenwoordigd, kaarsjes voor vuur, stenen voor aarde en een kelk met water uit de witte bron van de van de chalice wells voor het element water. Diezelfde elementen werden ditmaal ook vertegenwoordigd in de buitenrand van de cirkel. Iedereen was mooi gekleed, allemaal in (een paar of alle) kleuren van de regenboog, wat het tot een heel vrolijk geheel maakte. Dit is uiteraard ook de bedoeling bij het vrolijke feest der vruchtbaarheid .

Toen de cirkel was geopend en we erin hadden plaatsgenomen, zijn de festivalkaarsen aangestoken. Ieder had er een genomen in kleuren de hem of haar aanspraken, wat dus ook weer een heel kleurig geheel opleverde. Nadat de kaarsen in de cirkel op de grond waren geplaatst, zijn we gaan zitten en is er gesproken over Beltane, vruchtbaarheid in het algemeen en ook de betekenis van de kleuren die mensen juist wel of niet aanhadden. Uitgelegd werd ook, dat de dingen die je nu start, hun uitwerking ongeveer rondom Samhain zouden hebben.

We namen toen onze geschenken aan de aarde ter hand en mediteerde kort op de intentie de we aan met dit geschenk aan de aarde wilden meegeven. Als je daarmee klaar was, legde je het stuk aan de buitenrand van het altaar en stak je een waxinelichtje aan vanaf de spiritkaars die in het midden van het altaar staat. Het waxinelichtje zette je bij je geschenk.
Vervolgens pakte je de ene bloem voor jezelf en mediteerde je op jouw eigen persoonlijke intentie. Wat wil je vruchtbaar maken, tot groei en bloei brengen in je leven? Heel persoonlijke gedachten. Ik wilde graag mijn zelfverwezenlijking nog verder tot groei en bloei brengen. De mens worden die ik zou kunnen (moeten?) zijn is voor mij een heel thema. Ook de bloem werd bij alle bloemen gelegd en samen met de vesica pisces (ook al versierd met bloemen), de aarde-geschenken en de persoonlijke bloemen, bevonden we ons in een zee van groen en bloemen. Heel mooi, rustig en ook rustgevend. En dat terwijl er buiten inmiddels woest weer gaande was.

Ik voelde me ook heel loom, lichamelijk althans. In mijn hoofd was ik heel erg wakker. Een beetje of mijn hogere ik wakker was..heel vreemd. Het ging verder dan mijn normale bewustzijn. Heel apart maar wel heel erg mooi.

We sloten het officiëele gedeelte van de cirkel af door handen vast te houden en de energie rond te laten gaan. Vervolgens hebben we gegeten en gedronken (om weer te aarden) en kadotjes en ervaringen uitgewisseld.

De bloem heeft nog lang op mijn altaar gestaan, ik heb daar ook elke avond de festivalkaars een stukje bij opbrand. Toen de kaars op was en de bloem uitgebloeid, heb ik haar resten terug naar moeder aarde gebracht.
Ik heb het begraven aan de voet van een jong geplantte knotwilg, de enige jonge boom in een rij van hele oude bomen. Ik vond dat die wel wat extra vruchtbaarheid en groei kon gebruiken


Tot zover mijn beltane ervaringen. Op naar , hopelijk dan wel mijn eerste buitenfeest: Litha (oftewel midzomer of zomerzonnewende)!


© Hydrangea Online / Laatste update: 07-07-2004 / 4417 x bekeken