Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Imbolc

Viering Imbolc

Vandaag hebben we in de groep Imbolc gevierd. Feest van de geboorte van het licht. Een vuurfeest bij uitstek. Ik vind het een enorm vrolijk feest, wat in overtreffende trap in relatie tot Yule gaat over hoop en groei.

Iedereen was, geheel in stijl van deze Sabbat, gekleed in wit of zeer lichte kleuren. Nadat we een cirkel hebben gemaakt van groen en witte bloemen en deze hebben betreden, zijn eerste de Imbolc kaarsen aangestoken.

Vervolgens hebben we, om de geboorte van het licht te symboliseren, een “kind” gemaakt van zelf meegebrachte bloemen en takjes. Het ging erom dat je van tevoren goed nadacht op jouw intenties voor deze periode en dat je die visualiseerde voor jezelf. Het hoefde niet letterlijk een kind te worden, maar je “kind” moest iets voorstellen wat paste bij je intenties. In mijn geval werd het een kransje van klimop en witte rozen. Naderhand gaf onze lerares uitleg bij de bloemen-/planten- en vormkeuze van ons “kind”. In mijn geval staan ze symbool voor magie, lang leven en liefde/zelf-liefde. De vorm was een symbool voor het feit, dat ik dingen ga afronden/aan het afronden ben.

We hebben toen onze stukjes nog eens vastgehouden…onze intenties overdenkend. Vervolgens hebben we ze bij onze Imbolc kaarsen gelegd, welke inmiddels tegen de rand van het altaar waren gezet. Ook staken we er nog een kaarsje bij aan, zodat alles goed was omgeven door het licht. Het was wederom een heel prachtig en magisch gezicht om alle intenties van mensenzo uitgebeeld te zien liggen.

Bij het afsluiten van de cirkel houden we altijd even de handen van elkaar vast. De energie zinderde wederom rond. Heel erg bijzonder!!

Het volgende feest is Ostara. Bij goed weer hopen we dat te vieren in moeder natuur. Duim dat we goed weer hebben, want van hen die het eerder mochten beleven, hoor ik dat het nóg bijzonderder is dan het binnen te vieren !


Ik heb dezelfde avond mijn waxinelichtje bij de krans opgebrand en de dag erna heb ik mijn krans bij de den in onze tuin gelegd. Een mooie plek.© Hydrangea Online / Laatste update: 07-07-2004 / 6192 x bekeken