Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Viering Samhain

Waar beginnen???Zoveel indrukken, zoveel emoties

In ieder geval door te zeggen dat ik heb onderschat hoeveel het met je doet..als je er echt in meegaat. Werken in een groep wekt zoveel meer op..dan als je iets alleen doet

We zijn dus om een uur of 12 samengekomen. Toen heeft onze lerares (tevens priesteres) eerst uitgebreid verteld wat we gingen doen. Daarna hebben we de cirkel gemaakt. Met takken, blaadjes en donkere bloemen eerst een heel grote cirkel gemaakt ( want we waren met zijn 20-en) en toen in de cirkel een spiraal gelegd met in het midden een kleine cirkel als altaar. Die maakte onze "lerares" verder.(was nog een heel gedoe om een mooie ronde cirkel te maken, trouwens)
Toen ie af was, zijn we een plekje gaan zoeken zijn we een beetje gerangschikt zodat alles een beetje gelijk verdeeld was qua energie enzo
Toen is de wierook aan het begin van de cirkel (bij de opening) aangestoken en gingen we in die volgorde naar binnen. De vrouwen bedekten, uit respect voor de spirit, hun hoofden en schouders met een sjaal.
Eerst groetten we de laatste die de cirkel zou sluiten, toen ging je in de wierook(rook) staan (om te reinigen) en toen ging je tegen de wijzers van de klok in de cirkel rond totdat je op je plekjes was.
Na eerst de handen te hebben vastgehouden heeft de priesteres de altaarkaars aangestoken.
Toen moesten we..in het kader van Samhain ( dood en wedergeboorte en schaduwkanten), naar ons eigen gezicht kijken in een spiegeltje. En dan verder kijken dan je gezicht zelf. Proberen je wezen te zien. Met al je kanten, dus ook (vooral) je slechte kanten. En die ook onder ogen durven komen. Was best pittig!!!
Daarna keek je met een kaars vlakbij je gezicht naar je verlichte gezicht en dat was , zo voelde het voor mij, vooral bedoeld om heel liefdevol naar jezelf te kijken (ook best moeilijk..voor sommigen onder ons)
Daarna gingen we één voor één de cirkel in. De spiraal door naar het midden. Die spiraal staat voor mij symbool voor sterven (de weg naar binnen) en wedergeboorte (de weg eruit). Onderweg moest je stoppen bij een bokaal met heilig water om te zien of er in de weerspiegeling van het water een boodschap voor je was..of een beeld... Voor mij was die er (maar die hou ik lekker nog voor mezelf)
Eenmaal bij het altaar stak je een kaarsje aan met jouw intenties (waar wil je afscheid van nemen en wat neem je mee)

Ik vond dat heel mooi en heel emotioneel, kan ik je zeggen. Vooral die spiraal weer uit. Het barstte van de energie en er waren echt mensen die moesten gaan zitten omdat ze daar wat teveel van kregen. Ik kreeg koppijn
Toen iedereen rond was geweest zijn we nog even tot rust gekomen , zijn we de cirkel uitgegaan en hebben wat gegeten (er was heel veel te eten. We waren toch zeker 3 uur bezig geweest.

Maar: ik denk niet dat alle feesten zo zwaar zijn hoor. Samhain is wel de meest heavy van allemaal. Juist omdat die gaat over in jezelf keren, reflectie, loslaten (een beetje sterven dus)De andere feesten die gaan komen worden, volgens mij, alleen maar hoopvoller, lichter tot ronduit feestelijk

Naast het hele zware....ik heb echt nog NOOIT zoveel energie gevoeld....iedereen zou dat eens moeten meemaken..geloof me (ook al hou je er misschien , net als ik een dag koppijn aan over) Met 20 man is het wel wat krap..de cirkel lag echt van muur tot muur. Later in het jaar gaan we naar buiten..hebben we alle ruimte De komende 2 feesten is het in ieder geval nog daar

Na het eten gingen we weer terug weer met bedekte hoofden (mannen niet hoor) en zijn we één voor één ons eigen kaarsje gaan uitdoen. Uitwapperen of uitknijpen, nooit uitblazen, want dan blaas je de energie van je intentie weg..
En dat was nog zwaarder. Weer die spiraal door. Weer terug..er hing zoveel kracht..het voelde of je heel erg langzaam ging..en je ging eigenlijk heel snel.
Ze zeggen wel eens dat als je een krachtige cirkel hebt, dat je tussen de werelden en tussen de tijd bent. En ik weet nu zeker dat dat zo is. je bent alle besef van snelheid, tijd ed. kwijt..

Ik kijk uit naar de volgende viering, op 21 december. Dan vieren we Yule of winterzonnewende. Een feest vol belofte..en hoop.


In de bokaal zag ik overigens een vrouw die ik al eerder heb gezien. Ik ben er nog niet achter wie of wat zij is, maar ik vertrouw erop, dat als het zo moet zijn, het mij wel duidelijk wordt gemaakt in de toekomst. In de spiraal heb ik aangegeven dat ik mijn zelf-sabotage achter me wil laten. Dat heb ik overigens wel geweten. In de weken erop volgend heb ik een nare periode gekend, waarin ik alleen maar meer werd geconfronteerd met mezelf en alle negatieve gedachten die ik heb over mezelf. Inmiddels is het me wel duidelijk, dat groei niet mogelijk is zonder eerst onafgemaakte zaken achter je te laten. Ik denk dat dit hele jaar daar dus min ofg meer van in het teken zal staan. Het is moeilijk oude gewoonten achter je te laten. Maar dat zal wel moeten wil ik verder groeien© Hydrangea Online / Laatste update: 07-07-2004 / 6232 x bekeken