Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Start Opleiding

Dit zijn mijn gedachten zoals ik ze opschreef op de avond na het begin van de opleiding:

"Zo. Gister was het al laat, dus ik reageer pas vandaag met mijn eerste indrukken rondom de jaaropleiding rondom de Heilige tradities van de Oude Aardecyclus.

Het is een stevige opleiding, dat heb ik wel door. Het draait niet alleen om de transformaties in de natuur, maar zeer zeker ook om de transformatie binnenin jezelf. Het meer meeleven in het ritme van de natuur en in je persoonlijk leven dit ritme te voelen en beleven.

Even slikken was het toen duidelijk werd dat de Avalontraditie graag ook werkt met gewaden in de kleuren van het betreffende Feest en een met een doek/shawl bedekt hoofd (dat laatste uit respect voor de heilige handelingen die je uitvoert). Op zich heel duidelijk en begrijpelijk, want door die kleur te dragen kom je meer in de energie van het betreffende feest. Maar ik kan je zeggen, het vergt wel wat aanschaffen en misschien ook maar zelf maken, want mijn kledingkast wordt gedomineerd door zwart en paarstinten.

De festivals gaan best lang duren...zeker als we naar locaties gaan mag je er wel een dagje voor uittrekken. Leuk! Daarnaast nem je allemaal iets te eten of drinken mee (gekocht of zelfgemaakt) en bij elke viering een klein kadootje voor een ander. De cirkel is met de feesten overigens niet gesloten. Iedereen die belangstelling heeft en de cirkel met liefde en respect betreedt..mag meedoen.

Als je alle opleidingsdagen en festivals hebt meegemaakt, dan kun je na 1 jaar en 1 dag worden ingewijd en verder studeren voor weer een jaar en een dag.
Dat alles afmaken vind ik wel eng..ik heb wat dingetjes onder de leden en die maken mij vaker ziek dan de gemiddelde mens. Ik hooop dus heeeeeel hard dat ik die dagen niet ziek zal zijn.

Nou goed. 2 November vieren we dus Samhain. In paars/zwart gekleed (zucht van verlichting, want die kleuren heb ik in overvloed) zullen we afscheid nemen van zaken die we achter ons laten en bezinnen we ons op wat is geweest en wat komen gaat.

Intussen leef ik naar de datum toe door een soort van dagboek/aantekeningenboekje te beginnen. Huiswerk was in ieder geval om het jaarwiel te tekenen , gehele op je eigen wijze en na te denken over de de betekenis van het komende feest.... "In mijn Journal schreef ik het volgende:

Dit zijn mijn gedachten zoals ik ze opschreef op de eerste pagina van mijn Journal

Zoals de seizoenen in de natuur verlopen, zo zie je dezelfde cycli terug in een mensenleven. In het groot: van geboorte (eigenlijk conceptie) tot en met de dood. In het klein: van de geboorte van een idee via groei naar het plukken van de vruchten ervan.
In je leven heb je verschillende periodes van “sterven”of afscheid. Van mensen, van periodes in je leven. Van ideeën. Van pijn en van vreugde. Afscheid en sterven, zaaien en groeien..het gaat een leven lang door.

Met de verschillende Feesten/Festivals die komen en gaan, wil ik niet alleen aandacht schenken aan de veranderingen om mij heen. Ik probeer ook de processen IN mijzelf te zien en bewust te stimuleren. Alleen door groei, door verandering, kun je transformeren. Tot wie je werkelijk bent in al je potentie. Mijn journal gaat dan ook over de reis die ik zal maken. In mezelf.


Mijn Journal begint met het Keltisch jaarwiel en dan deze bovenstaande overdenking. Ik stop mijn persoonlijke energie erin door deels te schrijven, deels mijn getypte verslagen erin te plakken en dat vervolgens te versieren met stift en aquarelverf. Het wordt steeds meer “mijn”boek© Hydrangea Online / Laatste update: 08-07-2004 / 6702 x bekeken