Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Warmte

De koperen knoert hangt weer hoog aan de hemel. De wolken zijn vertrokkenen de wind slaakt hoogstens een zucht.Het is warm. Mijn lijf voelt zwaar en klam van het zweet en het zware gevoel doet me denken aan de loomheid van een kat die net ontwaakt uit één van zijn vele slaapjes. Een klein briesje kietelt mijn wang, fluistert me de belofte in van nog veel meer mooie dagen.
Eigenlijk ben ik niet zo dol op hitte, maar als je ziet hoeveel het de meeste mensen goed doet, denk ik: laat het maar even duren. Zonnig weer maakt kennelijk ook dat veel mensen zonnig van geest worden. En dat kan de wereld wel gebruiken. Als iedereen nu ook even vrolijk bleef als het straks weer gaat plenzen en waaien en we de warmte moeten gaan zoeken in truien en kachels, dan zou Nederland er een stuk beter uitzien, denk ik.

Ineens bedenk ik me hoe raar het eigenlijk is. Van binnen is een mens toch al gauw een graad of 37. Nu het buiten rond de 30 graden is, en ik zie hoeveel mensen daar toch ook last van hebben, zou je bijna denken dat we van binnen ook wel moeten zweten. Zoals ik nu aan de buitenkant doe. Een pareltje zwelt aan op mijn slaap en begint een spoor naar beneden. Eerst langzaam, maar al sneller en sneller glijdt het langs mijn wang naar mijn kaak. Als ik het nu niet wegveeg, valt het zo op mijn shirt.
Toch gaat er meer snel, zoals dit jaar. De warmte was er al wel vroeg, maar de dagen worden nu al heel wat korter. De zon vertrekt heeft geen rust en blijft nooit op haar plaats. Ze trekt van de ene kant van de aarde naar de andere, zodat we nooit allemaal tegelijk in haar licht mogen zijn. Gelukkig maakt de maan veel goed. En de wetenschap dat de zon weer terugkeert en dat warmte in ons mensen bewaard kan blijven, óók bij min tien, ....maakt dat ik even glimlachen moet.© Hydrangea Online / Laatste update: 04-07-2004 / 3729 x bekeken