Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Thuiskomen

Thuiskomen doen we allemaal. Dat hoeft alleen niet noodzakelijkerwijs in je huis te zijn. Meer dan eens kwam ik thuis bij het horen van muziek, het lezen van een gedicht of mooie tekst of de ontmoeting met een persoon.

Het is zo iets bijzonders om plots te worden getroffen door een gevoel van “ja…ik ben thuis”. Het ontroert, raakt me soms als de bliksem of kietelt zachtjes mijn hart. Het treft me verwacht en nog vaker onverwacht en maakt iets in me los. Verlangen, heimwee, herkenning, ontroering, liefde en vooral: vreugde.

Dat zijn momenten waarop ik helemaal kan Zijn. Thuis in en met mezelf. Dan is alles wat er verder in mijn leven gebeurt aan minder mooie dingen even helemaal weg. En ben ik één met dat mooie liedje, die lieve persoon of de prachtige tekst die iets ondefinieerbaars in mij wekte. Helemaal thuis..waar alles goed is zonder oordeel.

Het mooist is het om dat gevoel te beleven met een ander. Zoals op mijn reis naar Avalon in 2006. Of met iemand waarmee je ineens dezelfde gedachten deelt of waar je er samen mee achter komt dat eenzelfde liedje of tekst jullie thuisbrengt. Samen thuiskomen is heel bijzonder. Daar groei je van en het smeedt een band die nooit meer verloren gaat, zelfs al zou je die andere(n) uit het oog verliezen. Het feit dat je ooit met deze mens thuiskwam is eeuwig en dus blijvend.

En zo kom ik diverse malen thuis. Alleen , met of door anderen. Thuis, waar alles Goed is zoals het is.© Hydrangea Online / Laatste update: 04-06-2008 / 5890 x bekeken