Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
De Godin voor mij

Mijn verbondenheid met de Godin gaat al heel ver terug. Daar kwam ik later pas echt goed achter. Toen ik een opleiding tot Priesteres volgde en het hier met mijn moeder over had. Als heel klein meisje schijn ik namelijk me al te hebben afgevraagd, waarom er wél een God de vader was, maar geen Godin de Moeder. Als dát geen teken aan de wand is! In mijn jeugd voelde ik altijd al een sterke verbondenheid met onze Aarde. De natuur om me heen was een boek om in te lezen, de berk in onze achtertuin vertelde mij met het ruisen van haar blaadjes vele verhalen. Ik was een beetje een eenzaam kind, een beetje vreemd. Maar als ik alleen was in de natuur ( die vanuit mijn ouderlijk huis zó bereikbaar was) was het altijd goed.

Achteraf is Zij natuurlijk altijd wel in mijn leven geweest, maar ik kwam pas echt met Haar in contact, toen ik na een pijnlijke relatiebreuk gedwongen werd om mijn leven en de manier waarop ik daarin stond te herdefiniëren. Te her-ontdekken. En ik belandde op websites over hekserij. Ik vond herkenning. Ontroering ook. Een gevoel van rust. Ik wist ineens dat ik helemaal niet alleen stond in dat vreemde gevoel van verbonden zijn. Toch miste ik nog iets, wat ik nog niet vinden kon. Na wat omzwervingen kwam ik terecht bij een Priesteres van Avalon die mensen opleidde tot Priesteres en heb daar enkele jaren een training gevolgd. Daar leerde ik ook meer theoretische kennis over de Godin. Herkende ook zoveel meer van Haar in mijzelf. We vierden haar verschillende gezichten, de cycli van de natuur en die binnenin onszelf. Toch ontwikkelde ik voorzichtig ook mijn geheel eigen band met Haar. Vaak was zij een enorme steun, maar soms vroeg ze dingen van me die ik moeilijk vond om te doen. Ze heeft me geleerd, dat ik Haar altijd kan vertrouwen. Hoe moeilijk hetgeen zij van mij vroeg ook was. Zij vroeg van mij, voor het begin van mijn laatste jaar en na een prachtige inwijdingsreis naar Glastonbury - die ik echt heb ervaren als thuiskomen- , om weer het solopad op te gaan. En zo ben ik sinds oktober 2006 weer “alleen”, voor zover je dat kunt zijn als je Haar dient.

Het is niet makkelijk. Toch merk ik dat het nu belangrijk is om nu met Haar te zijn. Zij kan alles tegelijk zijn, maar ook treedt er vaak één van Haar aspecten verder naar voren. Ik ervaar Haar nog het vaakst als degene die ik in mijn prille jeugd al miste ( of waarvan ik juist het bestaan vermoedde) de God-Moeder. Zij zorgt en beschermt. Maar zij vecht ook voor me als het moet. Als Lerares kan zij soms best eens streng voor me zijn. Zij vraagt mijn totale overgave en ik geef deze meer en makkelijker dan eerst. Zij is als de storm op een heftige herfstdag, de eerste bloem in de lente. De kracht van Haar liefde kan voelbaar warm zijn als de midzomerzon en zij kan groeien als geen ander. In het koele maanlicht vind ik Haar en de troost die Zij mij geeft. Haar kracht is onmetelijk groot net als haar Liefde voor ons. Mijn diepste verbondenheid heb ik met Haar transformerende gezicht, zoals dat van Cerridwen. Dat komt, omdat in mijn pad met Haar dit een terugkerend thema voor mij is.

Anderzijds ervaar ik en accepteer ik meer en meer mijn innerlijke Godin. Dat is nu waar ik op dit moment mee bezig ben. Dat is nu mijn taak, weet ik. Samen met Haar ontdekken dat ik een Goddelijk wezen ben, dat vrouwen op deze aarde allemaal Haar essentie in zich dragen en dat is machtig mooi en soms ook moeilijk. Maar het is nu nodig om ooit weer de Priesteres te worden die ik altijd al was. Maar dan in volledigheid. En dus blijft dit een pad wat ik bewandel. In diepe Liefde en respect voor Haar. In openheid ook, naar de mensen om mij heen, vertel ik met liefde aan mensen wat Zij voor mij doet en deed. En als je met zoveel liefde over Haar spreekt, merk je dat mensen er meer voor open staan dan je eerst dacht.

Hydrangea


dit stukje heb ik geschreven voor en is gepubliceerd in "De Godin in mij", het blad van de Nederlandse Godinnentempel in Hillegom, nr. 7-2007, de Lammas editie. Het is met kleine details aangepast


© Hydrangea Online / Laatste update: 05-04-2008 / 8279 x bekeken