Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Blauwe Maan

Elke 2e volle maan in een (kalender)maand wordt blauwe maan genoemd. Dit heeft overigens weinig te maken met de kleur van die maan. Eigenlijk gaat het niet over de 2e blauwe maan in een maand, zoals ooit werd vermeld in diverse almanak, maar gaat het om de 4e volle maan in een kwartaal. Heden gaat men uit van de 2e volle maan in de maand.

Hoe dan ook, duidt het een bijzondere gebeurtenis aan. Elke maancyclus duurt precies 29,530588 dagen en daarom is er gemiddeld elke 2,7 jaar een blauwe Maan en héél soms zijn er zelfs 2 blauwe manen in 1 jaar tijd te bewonderen.

In oude folklore schijnt de blauwe Maan een gezicht te hebben en te spreken tegen elk voorwerp wat Zij met Haar licht kan raken. De term wordt ook gebezigd. Op een blauwe Maandag, geeft aan dat het om iets afwijkends gaat. In de engelse taal heeft de Blue Moon vaker iets te maken met een zeker gevoel van melancholie.

Een echt blauwe Maan kun je soms ook zien. Dit is pas écht zeldzaam en hangt samen met rook- of stofdeeltjes in de atmosfeer, meestal na een vulkaanuitbarsting o.i.d.

De eerstvolgende Blauwe Maan valt op 30 juni 2007. De hierop volgende zal zijn op 31 december 2009. In 2018 zijn er zowel in januari en in maart een blauwe maan, omdat in dat jaar in februari helemaal geen volle maan te zien zal zijn.
Voor het werken met de Manen, en specifiek de Blauwe Maan, dan kun je in je ritueel je richten op één of meer van de volgende gedachten :

• Er wordt gezegd, dat de 2e volle maan in een maand, de 3 voudige energie van de Godin en daarin al Haar wijsheid draagt
• De Blauwe Maan wordt ook als een transitie-maan gezien. Op dit punt verschuift de kennis van de Moeder zich naar de Crone
• Veel gehoord is ook de mening, dat de blauwe Maan een moment is van een verhoogde staat van Zijn en communicatie, zodat wij makkelijker contact kunnen leggen met de Moeder of Crone fase van de Godin.
• Ook legt men met deze maan contacten met reïncarnatie.
• Deze maan wordt ook gezien als een maan die extra krachtig is, vol bloei en potentie die ook tastbaar is. Geen ver-van-mijn-bed-show, dus. Het is een moment om je te bezinnen en te richten op een specifiek doel voor jou zelf.© Hydrangea Online / Laatste update: 10-06-2007 / 6324 x bekeken