Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Simpel ritueel voor Afnemende/Donkere Maan

Afnemende maan en Donkere Maan met name, is een periode van ”loslaten”. Dit is dan ook bij uitstek het moment om een ritueel neer te zetten voor zaken die je wilt loslaten of tot een einde wilt brengen. Een eenvoudig ritueel kan je hierbij helpen je nóg beter op je intenties te focussen en geeft je tegelijkertijd de mogelijkheid om de Godin om Haar begeleiding te vragen.


• creëer je heilige cirkel op jouw manier (meer info bij het hoofdstuk “Cirkelwerk” bij het kopje “Theorie” . Zet een kaars klaar in je cirkel met iets waarin je veilig briefjes kunt verbranden. Houdt rekening met eventueel droge en brandbare materialen, zowel in huis als tijdens het werken buiten. Werk veilig!
• maak desgewenst een altaar voor de maan in deze cirkel
• neem na de voor jouw gebruikelijke rituele opening (bijvoorbeeld een reiniging) plaats in de cirkel
• Als het kan, ga dan zo zitten, dat je kijkt naar de plaats waar de maan aan de hemel staat
• Roep de maangodin aan en nodig haar uit om contact met je te maken
• Neem briefjes mee de cirkel in en schrijf daarop, in detail, wat je met dit ritueel wilt bereiken. Mediteer hier op. Voel of het juist is, of het goed voelt.
• Als je zover bent, verbrandt je briefje(s), visualiseer hoe je de wens hiermee de kosmos inzend, terwijl je de Godin vraagt om haar hulp, begeleiding, wat je denkt nodig te hebben
• Als je gevoel je ingeeft dat je klaar bent, dank de Maangodin dan voor Haar komst en laat haar weer gaan
• Hef de cirkel op en eet iets om de energie te breken


Dit ritueel is een basis van waaruit je zelf verder kunt werken. Verander het naar je eigen gevoel en wens, voeg dingen toe, gebruik attributen als dit jou meer aanspreekt.

Let op met wat je vraagt. Wees heel specifiek, want je wensen kunnen anders op de meest vreemde en soms ongewenste manieren worden opgelost. Zo ken ik het verhaal van iemand die vroeg of ze alles wat ze niet meer nodig had in haar leven mocht kwijtraken. Hierop brandde haar huis af. Nu hoeft niet alles zo dramatisch af te lopen, maar weet dat je wat je vraagt dus ook echt kunt krijgen. Soms wel héél letterlijk!© Hydrangea Online / Laatste update: 24-05-2007 / 6253 x bekeken