Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Microkosmos

Het was vandaag zo’n heerlijk zonnige dag, dat ik het niet kon laten om even naar buiten te gaan in mijn lunchpauze. Vaak werk ik stevig door, vanwege alle drukte, maar nu voelde ik me erg geroepen. Ik moest nog denken aan Annet met haar Lentefee. Misschien riep zij me wel?


Na een rondje door de stad ben ik neergestreken op een bankje aan het water. Heerlijk uit de wind, zodat de warmte van de zon zijn werk goed kon doen. Terwijl ik me zo oplaadde aan de zonnestralen, praatte ik met de eenden en roddelde ik met de boom die er staat. Een klein briesje kwam me af en toe kriebelen.


Toen richtte ik mijn blik naar beneden. Daar liepen talloze mieren, druk-druk-druk, zoals mieren altijd zijn. Hun wereld bestaat uit straatstenen waar tussen elke steen, als ware optimisten, vele plantjes en mosjes groeien. Voor ons heel klein, voor sommigen nietig en het vernietigen waard. Voor de mieren, bedacht ik me, is deze microkosmos juist hun grote wijdse wereld. Sprieten gras zo lang, dat het voor hen enorme bomen moeten lijken, hele bossen van mos en als er ergens een stuk steen ontbreekt heb je een waar ravijn.


Verbazingwekkend om te zien, hoe in zo’n, voor onze, kleine wereld, zoveel parallelen te vinden zijn met onze “grote” wereld. Ik vraag me meteen af, of iemand ook zo naar ons hier op de aardkloot kijkt, zoals ik vanmiddag naar de mieren…..
© Hydrangea Online / Laatste update: 02-05-2007 / 2973 x bekeken