Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Als Water

Soms zijn dagen als water, lijkt het. Als een koele beek stromen ze bijna ongemerkt voorbij, soms bijna geruisloos. De enkele keer dat het water even opspat kijk je op om te zien wat er gebeurde. Maar dan ga je weer mee in de stroming en drijf je mee. Willoos.

Ik kan het heerlijk vinden om mee te dobberen in die stroming. Niets doen, gewoon laten gebeuren. Geen tegenstand, geen verzet. Rust en stilte en totale overgave. Maar soms, zoals vandaag, kan het me storen dat mijn dagen soms zo voorbijdrijven en het lijkt of er niets gebeurd. Of ik in een soort eeuwig vacuüm ben beland. Of mijn pad tijdelijk is opgebroken en ik met geen mogelijkheid over de wegwerkzaamheden heen geklommen kan komen. Is het mijn laatste restje jeugdig ongeduld? Of heb ik gewoonweg nog niet alles opgemerkt?

Ik tuur naar de over van de beek die mij meevoert. Ik denk, kijk en luister. Ik merk niets. Toch kan het feit, dat ik iets heb gemist volgens mij de enige reden zijn van het feit, dat ik al een tijdje maar een beetje voortdobber. Of zou dat meedrijven in de stroming nu juist zijn wat ik moet doen? Loslaten, meegeven en maar zien waar ik uitkom?

Het water voelt ook goed. Water is emoties, is vrouwelijk is zacht en hard tegelijk. Kijk maar eens hoe rivieren oevers uitslijten. Een harde, maar zachte hand. Water is zuiverend, reinigend. Net als een huilbui je kan reinigen, kan opluchten. Water kan ijskoud zijn, als een koude douche die je wakker maakt of heerlijk warm als vruchtwater, waar je als baby in kunt drijven en je volkomen veilig kunt voelen.

Het water voelt voor mij niet koud. Het is aangenaam en geeft een gevoel van geborgenheid. En hoewel ik dolgraag een stap verder zet, wordt me, na deze geschreven overpeinzing, maar weer duidelijk dat ik op dit moment precies doe wat ik moet doen:

Meedrijven op de stroming …© Hydrangea Online / Laatste update: 02-05-2007 / 2840 x bekeken