Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Vrijdag de 13e


Voor veel mensen heeft de datum een negatieve bijsmaak en sommigen blijven zelfs thuis om het vermeende ongeluk dat deze dag zou brengen te vermijden. Hoe komt het toch dat deze dag zo’n uitgerekende ongeluksdag zou zijn? In gebouwen ontbreekt van de 13e verdieping, in een vliegtuig vind je geen 13e rij en kennelijk zijn er zelfs straten waar geen huisnummer 13 voorkomt.

Veel negatieve associaties komen van het feit, dat Jezus gekruisigd is op vrijdag en dat de avond van zijn verraad het gezelschap aan het laatste avondmaal bestond uit 13 personen. Eenzelfde verhaal zie je in de Noordse mythologie, waar een maal van de God Balder wordt verstoord door de God Loki, die niet was uitgenodigd en waar de avond eindigt in een vechtpartij waarbij Loki de dood vind.

Ook werd de, naar verluidt, laatste tempelier Jacques de Molay op deze dag gearresteerd, gemarteld en op de brandstapel gegooid. Hij vervloekte de koning en de paus die hij hiervoor verantwoordelijk achtte en deze vonden binnen het jaar de dood.

De Vrijdag is van oorsprong vernoemd naar Freya, Godin van liefde. Op zich iets heel positiefs, zou je zeggen. Ware het niet dat zij door het Cristendom werd beschouwd als een heks, en zij zou vergaderingen houden met 11 andere heksen en de duivel, (samen 13) wat uiteraard op weinig goeds wees.

Numerologisch gezien is 13 ( een priemgetal) een 4. Dit is een heilig getal en is verbonden met de aarde. Het getal heeft kernwoorden als: Harmonie, kracht, vitaliteit, onstuimigheid, rechtvaardigheid, balans. Staat onder invloed van Uranus.Vrijdag de 13e in dit jaar is 13 = 4 , 4=4 , 2007= 9 , wat maakt 4 + 4+ 9 = 17 =8


Ik vond over dit getal onder andere dit:

Dit getal wordt soms 'de weg van de slang' genoemd omdat men het cijfer vlecht door de keuzes en tegenstellingen die men tegenkomt op het pad naar wijsheid. Als hoogste enkelvoudige even cijfer staat het voor evenwicht, wet, gemak, het geheim van de liefde (potentiële 3 en de 5 van het huwelijk), intuďtie, organisatie, solide, sterk, voorspoed, autoriteit vooral op het gebied van gerechtigheid en met nadruk op oorzaak en gevolg. Staat onder invloed van Saturnus.


Persoonlijk geloof ik niet dat deze dag een echte ongeluksdag is. Zoals met veel bijgeloof is het geloof erin dat wat het kracht geeft. Dus denken dat deze dag je ongeluk zal brengen is als het ware een self-fulfilling prophecy, een zelfvervullende voorspelling. Als je negatieve gedachten hebt, trek je ook negativiteit in je leven aan.


© Hydrangea Online / Laatste update: 02-05-2007 / 4396 x bekeken