Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Niets-isme

Zij gelooft niet. Beter gezegd: ze gelooft in Niets behalve in zichzelf. Niet in anderen, niet in liefde en al helemaal niet in het Goddelijke. Vooral alle uitingen van religie en verbondenheid met het Hogere worden met een ferme zwaai van de tafel geveegd. Al dan niet met een sarcastisch en soms hoogst kwetsend commentaar. God, Allah, de Godin, whatever: het bestaat niet. Punt uit! En hoewel ik ook voor mensen die zo denken respect opbreng en nooit evangeliserend probeer te zijn, kan ik mijn mond niet houden als er een rechtstreekse aanval op mij en mijn beleving wordt geopend.

“Er is NIETS” zegt ze, terwijl haar ogen vuur spuwen.”Waarom zou je elke keer al die mumbojumbo overhoop halen voor Jan met de korte achternaam? Alle bidden, ceremonies en andere vage dingen zijn onzin. Pure tijdsverspilling en een manier om de zwakke geest hoop te geven. Ik veer op bij de term “zwakke geest”? Ze kijkt me uitdagend aan. Is geloven, of wéten, in mijn geval, iets voor de zwakke zieltjes onder ons? Is bidden, intenties aan de kosmos geven of welke andere actie met betrekking het Hogere en Goddelijke tijdsverspilling? Ik vind van niet. Sterker nog: ik ben overtuigd van hun werking, en daarmee ook van hun bestaan.

Sinds ik zelf heel bewust mijn verbinding met het Goddelijke tot stand bracht en ervoor koos Spirit en dan vooral de vrouwelijke vertegenwoordiging van Haar te dienen, is er meer rust over mij gekomen. Een wéten dat het goed komt. En zelfs al was ik een teer zieltje, wat dit soort “non-sense”nodig zou hebben om mezelf staande te houden in dit leven, dan nog is zelfs het placebo-effect van Religie een goed iets. Ik voel me, ook in diepe dalen, gedragen en méér levend dan ooit. Ook al heb ik nog altijd mijn heel menselijke momenten van twijfel en wanhoop. Ik voel me meer verbonden met alles om me heen, vertel ik haar. Zij beaamt wel, dat het me inderdaad heeft verandert. In positieve zin. Maar spreekt ook haar angst uit, dat ik mezelf voor de gek houd en nog voor forse teleurstellingen kom te staan. Er is immers niets.

“Want” zo stelt zij, “ik denk dat als God of de Godin of wie dan ook zou bestaan, zou jij nooit meer pijn hebben, geen ellende meer mee hoeven maken. Dat zou voor heel de wereld gelden”. Het klinkt logisch, beaam ik haar. Maar ziet ze dan niet dat veel dingen ook nodig zijn om te groeien? Dat je als mens kunt leren van teleurstellingen. En natuurlijk, zeg ik haar, heb ik het ook vreselijk moeilijk met de hongersnoden en oorlogen. Maar ik denk dat het vooral aan mensen ligt dat deze zaken er zijn of gebeuren. Wij met zijn allen láten het gebeuren. Juist omdat we die onderlinge verbondenheid veel te vaak ontkennen. We hebben niet alleen als individu onze lessen te leren, maar zeker ook als collectief.

Zij vind het allemaal te vaag en kijkt me weemoedig aan terwijl ze haar hoofd schudt. Ze vindt het mooi dat ik er kennelijk van alles uit haal door te geloven. Maar zij is en blijft niet alleen niet overtuigd, maar ook heel cynisch. Zij blijft aan niets-isme doen en spot met hen die er anders over denken. En dus ook met mij. En het is aan mij om haar toch te begrijpen en te vergeven. Respect te hebben voor haar ook al heeft ze dat niet voor mij. Omdat zij ook deel is van het grote geheel waar ik rotsvast van overtuigd ben. Omdat zij in zichzelf al een Goddelijke vink in zich heeft ( en dus als zij in zochzelf gelooft wel degelijk ok in het Goddelijke gelooft, alleen dat weet ze zelf niet)

En daardoor kan zij, ook al denkt ze zelf van wel, nooit vervallen tot niets. Want ze is wel degelijk IETS.
© Hydrangea Online / Laatste update: 19-02-2007 / 3311 x bekeken