Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Para-Normaal

Regelmatig krijg ik vragen over Paranormaal-zijn. Mensen denken vaak nog dat het een uitzondering is wanneer je dingen kunt waarnemen die niet door iedereen worden waargenomen. Waardeoordelen over het paranormale variëren onder andere van “eng”, interessant tot ronduit onzin.

Ik zie het als volgt:

ALLE mensen zijn in meer of mindere mate paranormaal(er is niets begaafds bij). Het is iets wat bij ons hoort. Iets wat we alleen in de loop van de ontwikkeling als mens meer en meer naar de achtergrond hebben weggestopt, omdat het in deze moderne tijd niet meer “past”. Naar het gevoel luisteren wordt vaak gezien als een zwakheid. Intuïtief leven is iets voor zweverige mensen met een kwetsbaar zieltje. Niets is minder waar!

Van nature hebben we de mogelijkheden gekregen om dingen aan te voelen, te zien soms, te horen. In de tijd dat we holen-mensen waren, zeg ik altijd, had je die dingen ook dringend nodig om te overleven. Het was wel van levensbelang als je dan kon aanvoelen dat je van achter door een sabeltandtijger werd beslopen. Nu zijn wij vooral de hoofdjager in de wereld en zijn we minder bedreigd. Dat natuurlijke gevoel is voor een deel verdwenen maar zeker niet helemaal.

Veel mensen kennen het wel: dat stemmetje in je hoofd dat je zo af en toe aanspreekt, waarschuwt zelfs. Wie luistert daar nog naar? Veel doen het af als onzin, denken dat ze het zich verbeelden. Maar als je goed zou luisteren, kom je erachter, dat het vaker dan je denkt gelijk heeft. Wie herkent het niet: je ontmoet iemand en in een flits heb je even een vreemd gevoel..die persoon is niet helemaal pluis. Omdat je dat niet kunt staven aan tasbare bewijzen, wuiven de meesten dit gevoel weg. Maar geef eens toe: hoe vaak heb je achteraf toch dat stemmetje of gevoel gehad en dat genegeerd en zeg je achteraf tegen jezelf “ik wíst het wel”of “dat had ik moeten weten”. Vaak wist je dat dus ook.

Het aanvoelen van aanwezigheden etc. is iets wat niet iedereen heel goed kan. Veel mensen vinden het ook eng. Maar ook dit is iets wat in ons zit: het aanvoelen van energieën. Het is net als ik ergens in een artikeltje over Reiki schrijf: energie is geen vaag begrip. Ieder mens kent wel het gevoel dat hij of zij kreeg als ‘ie dicht bij iemand stond, maar deze persoon niet raakte. Vaak kun je de warmte, de energie van die persoon, voelen. Die energie blijkt, zo denk ik erover, bestaan. Je lichaam is alleen een omhulsel van die energie. Dus na een overlijden gaat het stoffelijke dood, maar de rest blijft bestaan. En die is dan ook waarneembaar. Niet alleen mensen hebben die energie, trouwens. Planten, dieren en zelfs stenen hebben het.

Er zijn nog zoveel vormen van gevoeligheden die mensen hebben. Ik ga ze niet allemaal beschrijven. Want ik vind het veel belangrijker dat mensen zich wat meer durven openstellen voor hun eigen gaves op dit gebied. Niet meer meteen twijfelen aan zaken die ze zien, horen of voelen, maar er juist eens wat meer bij stilstaan en durven te vertrouwen op dit van oorsprong in ons allen aanwezige. Niemand heeft exact dezelfde zintuigen als een ander, maar dat geldt voor allerlei zaken die je als mens wel of niet kunt. Het één is zeker ook niet ondergeschikt aan de ander. Het is geen zaak van presteren. Juist niet. Het draait alleen om vertrouwen. Vertrouwen in je eigen kunde en gevoel, vertrouwen in dat wat jou deze zaken stuurt. En zo is paranormaal dan wel bijzonder en speciaal, maar zeker niet abnormaal.© Hydrangea Online / Laatste update: 02-02-2007 / 4273 x bekeken