Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Nachtvlinder

De wereld zit wat raar in elkaar, met al zijn vaste stramiens. De lange werkdagen die vroeg beginnen en mijn interne klokje, zelf na jaren, nog ernstig verstoren. Ik ben namelijk een nachtvlinder. Een hele echte. En geen jarenlang getergd zijn door vroeg opstaan krijgt mijn bioritme ervan overtuigd, dat er niks mis is met ochtendmens zijn.

Als de wekker is gegaan, in ons geval door de weeks om 6 uur, dan heb ik echt nog een tijd nodig om wakker te worden. Bij mijn positieven te raken. Het is vaak zelfs zó erg, dat ik ervan ben overtuigd, dat ik nog allerlei delen van mezelf moet terughalen, voordat ik echt kan gaan functioneren. Hele stukken van mezelf zijn dan op de wildste plaatsen of in de meest prachtige dimensies en willen daar gráág nog even blijven. Dat wil ik ook, maar ik móet. De baas gaat het echt niet slikken als ik pas om 11 uur kom aankakken, ook al past dat vele malen beter bij mij.

Als ik kon kiezen, dan stond ik dus heel wat later op en ging ik lekker door tot diep in de nacht. Pas als het nacht is, ben ik op mijn best. Dan zijn staan mijn zintuigen op scherp en raak ik vervuld met een gevoel van extreme helderheid. Dingen zijn zoveel meer tastbaarder. Ik kan ze beter proeven en ruiken, voelen en horen. Dan pas lééf ik helemaal en draai ik op optimale toeren. Niets is vrediger dan ’s nachts schrijven of nadenken over dingen. Een blik naar buiten laat donkere huizen zien en het is doodstil buiten. Als het lijkt of ik de enige wakkere mens ben in de wijde omgeving, dan geeft me dat een heel bijzonder gevoel. Geen eenzaam gevoel, maar juist een heerlijk gevoel. Om even alleen te mogen zijn met Moeder aarde, de Maan en de sterren. Het is net alsof je in je eentje door een prachtig landschap loopt en je nog nooit zo verbonden voelde met alles om je heen dan op dát moment. Zo is het ook om alleen in de nacht te zijn. Zálig!

Maar goed..het is alweer laat en op het moment dat ik dit schrijf weet ik dat de wekker over 6,5 uur alweer gaat. Tijd om te gaan slapen, dus. Ik ga nog wel even rondfladderen in mijn dromen....© Hydrangea Online / Laatste update: 24-09-2006 / 3021 x bekeken