Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Innerlijk kind

Vandaag kwam ze weer los: het kind in mij. Na dagen en dagen van hitte en droogte regende het eindelijk en ik? Ik wist niet hoe snel ik naar buiten moest rennen om me, met de armen wijd en het gezicht naar de hemel gericht, kleddernat te laten regenen. Stampen in de plassen had een nog nattere jurk ten gevolg. Mijn lief kan heel meewarrig naar me kijken als ik zoiets doe. En toen de regen begon te vallen en ik vol enthousiasme riep dat ik naar buiten ging kwam die blik weer. Maar wees nu eerlijk: is het nu niet heerlijk om af en toe weer eens even goed in contact met dat deel van jezelf te komen?

Mijn kind houdt van vies zijn. Althans, ze vindt het zeker niet erg. Vorig jaar tijdens een buitenviering van Beltane zaten we aan de waterkant en ik vond het zo geweldig om met mijn blote voeten door de zachte blubber te lopen die daar lag. De prut kwam tussen mijn tenen door weer naar boven en ik genoot.

Zo houd ik ook van werken met klei. Liefst met een schaaltje water erbij, want dan wordt het nog nét wat smeuïger en daar wordt een mens weer heerlijk vies van. Deeg maken is ook zoiets wat ik het liefst met mijn handen doe. Naast het feit dat het vreselijk meditatief kan zijn om te kneden, is het ook nog eens lekker om er met je handen in te zitten. Ja toch?

Toen ik in dit leven ook nog echt kind was,. Was ik ook niet de schoonste. Slootje springen, lopen door weilanden als er blubber lag of –oeps- een verse koeienvlaai. Klimmen in bomen en groen zien van het mos en het gras. Ik heb het allemaal gedaan en zou het zo af en toe graag weer eens doen. Jij ook?

Ik roep iedereen dan ook maar op om het kind in zichzelf wat meer de vrije hand te geven. Ik zweer erbij en weet: je wordt er een completer , gelukkiger en soms wat viezer mens door. Maar ach…dat laatste is op te lossen met een wasje. En als je dat met de hand doet is dat meteen weer aanleiding voor een heerlijke spetterpartij. Of bellen blazen....
© Hydrangea Online / Laatste update: 23-07-2006 / 3474 x bekeken