Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Waar vind ik gewaden ( Giomanach)

Giomanach vroeg mij via het gasten boek het volgende: waar vind ik een gewaad? ik heb een athame, runen, olieen ,enzovoorts maar ik vind nergens een geschikt gewaad?
groetjes giomanach (bruce athame cabanier) bide the wiccan law we must in perfect love and perfect trust blessed be


Hallo Giomanach!

Het vinden van een passend gewaad kan een hele toer zijn. Er zijn bedrijfjes zoals De Godin in jezelf die prachtige gewaden maken en ook sommige Gothic kledinglijnen hebben mooie kant en klare zaken die zeker passend zijn in ritueel werk.

Persoonlijk geef ik er echter de voorkeur aan om gewaden zelf te maken. Waarom? Omdat je het kunt maken zoals je wilt én omdat het, door het zelf te maken, ook direct een persoonlijk krachtvoorwerp wordt. Je legt er immers jouw energie in.

Je hoeft geen naaiwonder te zijn om zelf iets in elkaar te zetten. De simpelste en door mij meest beproefde methoden zijn er 2:

De eerste bestaat uit het gebruiken van een eerder, kant-en-klaar gekocht gewaad. Toen het te versleten werd om te dragen heb ik het uit elkaar gehaald met een tornmesje en de patroondelen kun je vervolgens gebruiken door deze op de stof van je keuze te leggen, vast te spelden en uit te knippen en vervolgens weer in elkaar te naaien. Dit werkt natuurlijk het beste bij niet te ingewikkelde kledingstukken. Zelf paste ik dit meermalen met succes toe op een jurkje van het merk Laughing Vampire.

Wat nóg beter werkt is het nemen van een jou ruim passende trui of shirt met lange armen. Je neemt de stof die je wilt gebruiken ( standaard 1.50 m breed), vouwt die dubbel in de lengte op de gewenste lengte en een stukje meer ( voor de naad). Dan leg je op de vouw van de stof het shirt of truitje met de armen wijd. De mouwen lopen dus ook langs de vouw van de stof tot aan de randen.
Dan knip je vanaf de buitenranden tot aan de oksels ( houd het ruim vanwege de naden, dus zeker een centimeter of 3-4 van de rand van de mouw knippen!)en ga vanuit de oksels geleidelijk aan wijder knippen totdat je onderaan op de punten van de stof uitkomt.

Je naait de zijkanten dicht, maakt een hals die ruim genoeg is voor jou en voorziet die, de uiteinden van de mouwen en de onderkant van een naad. Je kunt het gewaad vervolgens versieren met mooi kant, lint, borduurwerk of gewoon zo laten als het is, net wat je wilt.

Uit ervaring kan ik je zeggen, dat het het fijnst werkt met niet te gladde en soepele stoffen.

Deze uitleg zal ik ook nog gaan vermelden bij "Over Heksen" en ik zal een poging doen die uitleg van foto's of plaatjes te voorzien.

Vooralsnog hoop ik, dat deze uitleg je al wat meer duidelijkheid bracht.

Een warme groet
Hydrangea© Hydrangea Online / Laatste update: 30-04-2006 / 5580 x bekeken