Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Ik ben een Heks

Ik ben een Heks. Ik ben een deel van het geheel der Natuur. De Rotsen, de dieren, de Planten, de Elementen, en de sterren zijn mijn verwanten. Andere mensen zijn mijn zusters en broeders, zonder onderscheid in ras, kleur, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, nationaliteiten, religie, levenswijze. De planeet Aarde is mijn thuis. Ik ben een deel van deze grote familie der Natuur, niet de meester ervan. Ik heb mijn eigen speciale rol te spelen en ik probeer te ontdekken wat die rol is en die naar best vermogen te vertolken. Ik streef er naar om in harmonie te leven met de anderen in deze familie der Natuur, en hen met respect te behandelen.

Ik ben een Heks. Ik vier de verandering der seizoenen, het draaien van het wiel van het Jaar. Ik vier dit met gezang, dans, feesten, rituelen en op andere manieren. Ik vier elke draai van het Wiel met persoonlijke spirituele praktijken en door deel te nemen aan feesten van de gemeenschap.Samhain, algemeen gekend als Allerheiligen, is een tijd om in de toekomst te kijken en om eer te betuigen aan mijn Voorouders en andere geliefden in de Geestenwereld. Ik beoefen magie om meer religieuze vrijheid voor Heksen en de mensheid in zijn geheel. Ik vier het Heksen en Keltische spirituele Nieuwjaar.

Yule, de Winter Zonnewende, is een feest van de vrede en een viering van het toenemende zonnelicht. Ik eer het nieuwe Zonnekind door een eiken Kerststronk te branden in een heilig vuur. Ik eer de Grote Godin in haar vele grote Moeder aspecten, en de Vader God als de Oude Hemelgod in de gedaante van de Kerstman, Vader Tijd, en Hulst Koning gedaantes. Ik versier mijn huis met lichtjes en met hulst, klimop, maretak, groenblijvende planten en andere kruiden heilig aan het seizoen. Ik verwelkom het Nieuwe jaar met het rinkelen van klokjes.

In het begin van februari, vier ik Lichtmis, bij de Oude Kelten gekend als Imbolc. Ik concentreer me op spirituele zuivering en het opruimen van blokkades als voorbereiding op de komst van de lente en nieuwe groei. Tijdens dit feest, steek ik kaarsen aan ter ere van Bride en ik vraag haar om mijn artistieke bezigheden te inspireren en mij te leiden bij mijn helend werk. Ik offer zaden aan de wilde vogels.

Bij de Lente equinox, verwelkom ik het vernieuwende aspect van de lente en vier het groen worden van de aarde door zelf groen te dragen. Ik eer de Teutoonse godin Ostara en de geest van het Konijn, haar gezel. Ik kleur eieren met vrienden en vraag de goden voor nieuwe groei.

Beltane in het begin van mei is een feest van vruchtbaarheid en genot. Ik kleed me in heldere kleuren en draag een bloemenkrans in mijn haar. Ik dans rond de meipaal om tuinen en creatieve ondernemingen te zegenen. Ik spring over het Beltane vuur voor geluk. Ik breng bloemen naar heilige plaatsen.De zomer zonnewende, ook gekend als midzomer en Litha, is een tijd voor grote bijeenkomsten waar ik oude vrienden ontmoet en nieuwe leer kennen. Ik dans met hen rond een heilige brandstapel op het magische ritme van drums. Ik eer mijn spirituele gemeenschap en Clan. Ik vier de heidense cultuur. Ik voeg stenen toe aan de heilige Stenen cirkel op het land van het Heiligdom van de cirkel met gebeden voor harmonie en welzijn.

Wanneer Augustus komt, vier ik Lammas, ook gekend als Lughnasadh. Tijdens dit feest, eer ik het hoogtepunt van de zomer en voorspoed. Ik zeg niet alleen dank voor wilde en gekweekte planten en voor zegeningen die beginnen vruchten af te werpen, maar ik bid ook voor steeds terugkerende overvloed. Ik deel en eet brood met anderen in rituelen en ik breng brood en kruidenoffers aan de Godinnen en Goden van de landbouw.

De herfst equinox, die sommige Mabon noemen, is de tijd om dank te zeggen voor al de oogsten die ik maaide tijdens de groeitijd. Ik zeg dank voor het voedsel dat ik ontving van de velden en tuinen en voor andere zegeningen die in mijn leven kwamen. Aan de moeder offer ik het beste terug van fruit, groenten, noten en andere voedingswaren die ik verzamelde.

En tijdens Samhain, herbegint het Wiel van het Jaar.

Ik ben een Heks. Ik eer eveneens de seizoenen van het leven tijdens mijn levensreis, begin, groei, vruchtbaarheid, oogst, einde, rust en een nieuw begin. Het leven is een cirkel met vele cycli. Na elk einde komt weer een nieuw begin. In de dood ligt de belofte van wedergeboorte.

Ik ben een Heks. Ik zie cirkels van verandering en vernieuwing, niet alleen in de reis van mijn eigen leven, maar in mijn erfenis. Ik zie mijn leven als een cirkel die verbonden is met de levenscirkel van mijn voorouders. Zij maken deel uit van mij en van mijn leven. De oude wijsheid van de Hernieuwing en de Cycli der Natuur komt tot leven in de Overlevering van mijn Voorouderlijke Clans.

Ik ben een Heks. De gerichte verandering in het bewustzijn, Magie, maakt deel uit van mijn spiritualiteit. Voor elk probleem is er minstens een mogelijke oplossing evenals een kans tot groei. Ik schep mijn eigen realiteit door mijn gedachten, gevoelens en daden. Wat ik ook uitzend, het keert altijd terug. Wanneer ik magisch werk tijdens rituelen, alvorens ik energie opwek en richt, probeer ik me altijd een groter beeld te vormen van datgene waar mijn noden alleen maar een deel van uitmaken. Ik streef ernaar om voor het welzijn van anderen te werken en tegelijkertijd mezelf te helpen. Wanneer ik problemen op mijn weg vind, probeer ik hun oorzaak en boodschappen te begrijpen als en deel van het zoeken naar een oplossing. Tijdens het werken naar genezing, concentreer ik mij in plaats van alleen maar op het verlichten van de symptomen eveneens op de verdoken spirituele oorzaken van de ziekte.

Ik ben een Heks. Ik doe magisch werk onder invloed van de Maan om anderen, mezelf en de planeet te helpen en te genezen. De drievoudige Maangodin leidt me. Ik activeer het begin van iets tijdens de Wassende fase, ik voeg energie toe aan gebeurtenissen bij Volle Maan en ruim obstakels uit de weg bij Afnemende en Duistere Maan. Ik neem deel aan rituelen bij Nieuwe en Volle Manen, en ik weet dat mijn cirkels deel uitmaken van een groter web van cirkels die op dat moment een link leggen rondom de planeet Aarde.

Ik ben een Heks. Ik verheerlijk het Veelgodendom, wetend dat het Goddelijke in alles en iedereen is. Ik vereer het Goddelijke dat in de bomen van het woud, in de kruiden in de tuin, in de wilde vogels die zingen in de bomen, in de rotsuitstulpingen van de heuvels, in mezelf, en ja, zelfs in "dingen" zoals mijn wagen, camera's en computers. Ik weet dat alles wat een fysiek lichaam heeft ook een psychisch lichaam heeft. Het fysieke en psychische zijn diep met elkaar verweven, in deze wereld van vormen, niet gescheiden. Ik vereer de verbondenheid tussen Schepper en Schepping.

Ik ben een Heks. Ik weet dat het Goddelijke vele facetten heeft en ik neem dit waar in een verscheidenheid van Godinnen, Goden en andere spirituele vormen. Ik vereer ook de Goddelijke Eenheid, de Verbondenheid van Alles. Moeder Aarde leidt mijn werk in verband met deze Planeet. Ik zie het Goddelijke eveneens in Totem dieren, de planten, en als andere vormen in mijn dromen, in geleide innerlijke reizen en wanneer ik op zoek ben naar visioenen alleen in de wildernis.
Ik ben een Heks. Mijn spirituele praktijken houden zelfaanvaarding en begrip in, in plaats van afwijzing. Ik deel mijn visie met anderen wanneer ik aanvoel dat dit goed is, maar ik probeer niet te bekeren, bewerend dat mijn pad de enige juiste weg is voor iedereen. Er zijn vele paden die naar de bergtop van spiritueel begrip leiden, niet slechts één pad.
Ik ben een Heks. Mijn verering neemt de vorm aan van Goddelijke communicatie met de natuur. Ik voer rituelen uit op het land en op andere plaatsen, zowel binnen als buiten. Mijn verering en rituelen kunnen overal plaatsvinden, vermits mijn heilige cirkel overal mee naar toe kan. Waar ik ook ben, kan ik een cirkel opzetten rond een heilige kring met zeven aanroepingen: naar de vier windstreken, naar het Heelal daarboven, de Planeet beneden, en voor Spirituele Integratie in het midden.

Ik ben een Heks. Ik reis naar de Andere Wereld in mijn dromen, meditaties en rituelen. Ik gebruik heilige werktuigen om me tijdens mijn reizen en magie te helpen. Deze behelzen ketels, kristallen, kaarsen, wierookbranders, kelken met water, pentakels van zout, schotels met aarde, veders, belletjes, bezems, ratels, drums, staven, dolken, spiegels, en een verscheidenheid van voorspellende werktuigen, waaronder Tarot kaarten en Rune stenen. Ik vlieg met mijn bewustzijn doorheen de tijd en de ruimte. Ik verken andere dimensies en keer dan terug met inzicht, kennis en kracht. Ik ga tussen de werelden voor genezing, groei en verandering. Intuïtieve, psychische ontvankelijkheid is een natuurlijk, niet bovennatuurlijk deel van mijn dagelijkse leven.

Ik ben een Heks. Ik stem mezelf af op de vier elementen der Natuur, Aarde, Lucht, Vuur, Water en op het vijfde element, Geest, wat de spirituele kracht is die ons allen verbindt. Ik vind deze elementen terug in de natuur, de Aarde in de bodem en de rotsen; de Lucht in de winden en de atmosfeer; het Vuur in de bliksem, vuren en elektriciteit; het water in de bronnen, rivieren, oceanen, regen en andere wateren op de planeet; en de Geest als Goddelijke eenheid. Ik zie deze Elementen ook als aspecten van mezelf, mijn fysieke lichaam en ingesteldheid is mijn aarde; mijn intellect en gedachten zijn mijn Lucht, mijn wil en daden mijn Vuur; mijn emoties en gevoelens mijn Water, en mijn Innerlijke Zelf, mijn Ziel, is mijn Geest. Ik streef ernaar om mezelf in goede gezondheid te houden en in evenwicht met al deze delen van mijn Wezen. Ik werk naar een herstel toe van het evenwicht van de Elementen in het milieu.Ik ben een Heks. Ik hoor de roep van Moeder aarde die verstoord is door het kwaad dat haar wordt aangedaan door de mensheid. Ik ben misnoegd over de vervuiling van de lucht, de bodem, de wateren, en door de machtsspelletjes die gespeeld worden door naties met het vuur van nucleaire raketten en andere wapens bestemd voor massa vernietiging. Ik ben eveneens bezorgd over de spirituele vervuiling op de Planeet, egoïsme, haat, hebzucht naar geld en macht, verslaving, geweld, wanhoop. Doch als ik me bewust wordt van deze problemen, merk ik eveneens dat er op dit moment zuivering en herstel plaatsvindt op de planeet Aarde. Ik weet dat ik op zijn minst een klein beetje kan bijdragen om meer evenwicht terug te brengen op deze Planeet door meer evenwicht te brengen in mijn eigen leven, door als katalysator op te treden om evenwicht te brengen in het leven van anderen, en door te werken aan de verbetering van het milieu. Ik weet dat mijn houdingen en mijn manier van leven een verschil kunnen maken. Ik streef ernaar een kanaal te zijn voor genezing en evenwicht. Ik maak het in praktijk brengen van milieugerichte verantwoordelijkheid een persoonlijk deel van mijn dagelijkse leven. Ik streef ernaar om in harmonie te leven met de andere leden van de familie der natuur.

Ik ben een heks. Natuur Spiritualiteit is mijn religie en het grondvest van mijn leven. De natuur is mijn spirituele leraar en heilig boek. Ik ben een deel van de Natuur en de Natuur is een deel van mij. Mijn begrip van de diepe mysteries der Natuur groeit tijdens mijn reis op dit spirituele pad.orgineel in het engels is geschreven door Selena Fox, de naam van de nederlandse vertaler/vertaalster is mij tot op heden onbekend

Deze tekst is lang...maar wat mij betreft geeft het wel heel mooi en duidelijk weer wat heks-zijn, in zijn algemeen, betekent voor iemand© Hydrangea Online / Laatste update: 15-02-2005 / 18347 x bekeken