Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Vragen over de Maan (Samara)

Ik kreeg de volgende vraag:

Hey wat is et verschil tussen nieuwe maan en volle maan?En moet je dan ook iets speciaals doen bij nieuwe maan?

Ha Samara ( ik moest door jouw nickname even aan de film The Ring denken, trouwens),

Je had een berichtje in mijn gastenboek achtergelaten met een vraag over nieuwe en volle maan. Hierbij tref je dan ook , speciaal voor jou, een mini-cursus over de Maan:

De Maan kent verschillende fasen:

- Donkere maan het tijdstip waarop je echt NIETS van de maan ziet een tijdstip waarop normaliter geen magie wordt bedreven en bij uitstek een periode voor inkeer naar binnen, rust en stilte

- Nieuwe maan is wanneer je het allereerste streepje maansikkel weer begint te zien, in deze fase noemt men de maan ook wel de wassende maan. Deze periode is bijzonder geschikt voor magie en rituelen die zich richten op het starten van nieuwe dingen. Nieuwe maan symboliseert het maagd-aspect van de Godin uit de 3-eenheid Maagd-Moeder-Oude vrouw (of tripple Goddes Maiden-Mother-Crone)

- Volle maan is als ze helemaal vol en rond is. Het symbool voor de moeder uit de 3-eenheid. Het tijdstp om de Godin in al haar volheid te eren. Ook is dit hét tijdstip om je edelstenen op te laden en te reingen in het maalicht. Dit kun je ook doen met je eventuele heksentools

- Afnemende maan is geschikt voor rituelen en magie met betrekking tot afscheid nemen en afsluiten van dingen en periodes. Dit staat ook in verband met de Oude Vrouw. En zo gaan we weer naar de Donkere maan terug.

Hoe weet je welke maan wassend is en welke afnemend?
Zodra je er als je er een steeltje bijdenkt en er een b van kan maken is het een wassende of beginnende maan. Zodra je er een d van kunt maken, is ze afnemend.

Er zijn 12 of 13 volle manen in elk jaar en volgens verschillende tradities hebben ze elk nog een naam en een thema. Google ze maar eens, één van de bekendste is de Keltische maankalender.

Nu, ik hoop dat ik je vraag zo een beetje heb beantwoord. Mocht je nog meer willen weten, dan weet je me nu te vinden

Een warme groet van
Hydrangea

© Hydrangea Online / Laatste update: 11-02-2006 / 3762 x bekeken