Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Imbolc 3

Gister was de Imbolcviering met mijn eigen cirkel en het was , wederom, een prachtige dag.

Het draait om geboorte en ik moet zeggen dat mijn weg ernaartoe , net als bij een bevalling, wel enige moeite kostte. Toch is het me gelukt om erbij te zijn en alle opdrachten die we hadden meegekregen te vervullen.

Het was een dag voor frisse en nieuwe moed, poëzie, vreselijk lachen ( de energie van de jonge Bridget en de God Pan waren alom aanwezig in grapjes) en serieus werk. Er was nog een onverwachte, mooie en zeer krachtige inwijding met een Ankh voor ons allen, een heel diepgaande meditatie en we hebben ook gezamenlijk muziek gemaakt met onze zelfgemaakte instrumenten waarbij we uit volle borst hebben gezongen. Tijdens het rondje "creatieve bijdrage" welke het thema Imbolc/geboorte had, volgden gedichten en zelfs een zelfgeschreven sprookje. Ik heb weer een grens doorbroken door in het openbaar een zelfgeschreven liedje te zingen. Ook had iemand een prachtig schilderij gecreëerd. Het is altijd bijzonder om te zien hoe mensen geïnspireerd worden om de Godin te eren!

Naderhand volgde het gezamenlijke feestmaal en volgden nog onverwachts veel kadootjes voor iedereen. Ik ben voor de ceremonie al verwend met een mooie steen uit een tempel in Egypte. Tijdens het feestmaal mocht ik nog een aantal dingen ontvangen, waarmee ik allemaal heel erg blij ben.

Het was een mooie en onverwacht toch lange viering, maar dat geeft niet. We hadden heb de dag de tijd en hebben die tijd dan ook genomen. De zachte en zuivere energie van deze viering was alom aanwezig en hoewel de weg ernaartoe voor velen moeizaam was gelijk een bevalling, was duidelijk merkbaar dat er toch een soort van optimisme heerst. Ik ervaar dat zelf ook zo. Nieuwe moed, een frisse start een stukje hergeboorte en de kans om nieuwe paden in te slaan. Niets is zo bevrijdend ( en misschien voor sommigen beangstigend) als de wetenschap dat alles open ligt. Want onherroepelijk houdt dit tevens in, dat je keuzes moet maken. Ik heb gekozen en zie waar dit pad me deze draai van het jaarwiel gaat brengen.
© Hydrangea Online / Laatste update: 06-02-2006 / 3141 x bekeken