Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
18 jaar? (Amina)

Hallo, mijn vraag luid als volgt:ik heb eens gelezen dat je maar vannaf 18 jaar in wicca cirkels mag meedoen,maar waarom?

Vrijwel alle covens laten pas mensen toe vanaf 18 jaar. Die leeftijdsgrens is genomen, omdat je vanaf dat moment wettelijk volwassen bent en dus wettelijk gezien ook zelf verantwoordelijk voor jouw beslissingen. Zeker de enkele covens die skyclad ( naakt) werken zullen deze regels streng hanteren. Om begrijpelijke redenen, omdat naast een wettelijke volwassenheid ook een bepaalde geestelijke volwassenheid nodig zijn om op die manier ritueel werk te verrichten en dit los te zien van iets seksueels. Het gaat er met die leeftijdsgrens dus eigenlijk om dat je vanaf dat moment in staat wordt geacht te begrijpen waarmee je bezig bent. Net zoiets als de grensen voor alcoholgebruik, bijvoorbeeld.

Wel zijn er covens of opleidingsgroepen die jongeren toelaten, maar vaak lgt de grens dan ook wel bij 17 of 16 jaar en moet er toestemming zijn van ouders/voogden. Ik weet ook dat de Heksenschool in Nederland werkt met groepen speciaal voor hen die jonger zijn dan 18 jaar. Hier vind je een link naar een stukje waarover ze over die groepen schrijven: http://heksenschool.web-log.nl/log/1127903

© Hydrangea Online / Laatste update: 04-02-2006 / 3546 x bekeken