Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
De chakra'sDe eerste Chakra is je basis- of wortelchakra en vind je op de plaats van je perineum. Dat is het zachte gedeelte van je onderlichaam tussen de anus en je geslachtsdelen in, je bekkenbodem. Ook wordt gezegd dat het te vinden is bij je stuitje. Het is het chakra waarmee je verbonden bent met de aarde en de fysieke wereld en het correspondeert met de kleur rood. Hier gaat het dus ook om aardse zaken, geld, werk, je lichaam. Ook bepaalt het hoe je, letterlijk, in dingen “staat”. De mantra van deze chakra is LAM. Dit gebied in je lichaam correspondeert oa. Met je dikke darm, endeldarm, voeten en stuitbeen. Bij een zwakke wortelchakra kun je last hebben van o.a. onder- of overgewicht, problemen met je ingewanden, een slechte weerstand, onzekerheid. Je kunt ook last hebben van rug of gewrichtsproblemen, met name in het onderlichaam.
Qua gevoel draait het bij deze chakra om “het waard zijn”en “er mogen zijn”.

De volgende chakra is het sacraal of sexueelchakra. Ook bekend als de miltchakra. Deze is te vinden in het gebied van je heiligbeen. Dit chakra heeft als element water en de kleur is oranje. Het verbindt je met je emoties en je sexualiteit en acceptatie van je eigen lichaam. De mantra van deze chakra is VAM. Dit chakra is verbonden met het bekkengebied, de baarmoeder en andere geslachtsorganen, maar ook de nierwerking en bloedsomloop. Bij een zwak chakra kun je last hebben van een weinig flexibel gedrag, sexuele problemen, gebrek aan passie en het gebrek om te kunnen genieten van dingen. Ook aandoeningen aan de geslachtsorganen en last van de onderrug vallen onder de problemen die je kunt ervaren.
Bij dit chakra draait het om jouw emoties en het feit dat je jezelf het waard vind om te genieten en te voelen.

Chakra nummer 3 is een heel bekende: de zonnevlecht en zit ongeveer een handbreedte boven je navel, hoewel sommigen hem lager plaatsen. Het element van de zonnevlecht is vuur en de kleur is geel. Dit chakra verbindt je met je Ego en is tegelijkertijd het belangrijkste centrum voor energie in je lichaam. Je gevoel voor eigenwaarde, opkomen voor jezelf, ze vallen onder dit chakra. RAM is het mantra van deze chakra. Het is verbonden met de buikholte, zoals milt, lever, alvleesklier en de maag. Bij een zwak functionerende zonnevlecht kun je problemen ervaren met maag en darmen, een gebrek aan eigenwaarde, een zwakke gezondheid en een gebrek aan “puf”. Spijsverteringsproblemen, een te hoog suikergehalte of een te hoge bloeddruk, spierproblemen en vermoeidheid.
Hier draait het vooral om “handelen”en het jezelf dat ook waard vinden.

Nummer 4 is je hartchakra. Je vindt het op het midden van je borstkas, ter hoogte van je hart. Het is verbonden met het element lucht en heeft als kleur groen. Het verbindt je met je emoties en onvoorwaardelijke liefde, zowel voor anderen als jezelf. Maar ook is het een directe verbinding tussen de 3 onderliggende en de 3 erboven liggende chakra’s. Ook staat dit chakra weer in nauw contact met je voorhoofdschakra, want pas als het hartchakra goed fuctioneert, zal je voorhoofdschakra beter tot groei kunnen komen. Zelfacceptatie, sociaal-zijn, liefde en mededogen zijn thema’s voor dit chakra. YAM is het bijpassende mantra. Dit chakra verbindt je met je bloedomloop, je hart en longen, de huid en het bovenste gedeelte van je lichaam. Wanneer dit chakra zwak is in zijn functioneren kin je problemen hebben op het gebied van depressiviteit, sociaal gedrag, angst voor intimiteit verdraagzaamheid. Ook kun je onder andere hartproblemen hebben, astma hebben of kortademig zijn en last hebben van je armen.
Hier draait het vooral om beminnen en bemind worden en het jezelf ook waard vinden.

De keelchakra is nummer 5. Deze is te vinden bij je strottehoofd. Het element is ether en de kleur is lichtblauw. Het verbindt je met je creativiteit en zelfexpressie. Ook is dit het chakra van communicatie, je mening laten horen en je kunnen uiten. Als mantra kent deze chakra: HAM. Dit chakra heeft, begrijpelijkerwijs, veel te maken met alles in het gebied van de keel of de directe omgeving, alsmede je gehoor , nek en schouders. Een zwakke keelchakra kan zich uiten in problemen met oa. Keelklachten, nekpijn, moeite met praten (over emoties). Je kent allemaal misschien wel het verschijnsel dat je bij hevige emoties een brok in de keel krijgt of dat je stem overslaat. Dit chakra wordt ook gezien als de bemiddelaar tussen je hart- en je voorhoofdschakra, tussen gevoel en ratio.
Hier is de essentie Spreken en gehoord worden en jezelf dat ook waard vinden om daadwerkelijk te doen.

Het derde oog of voorhoofdschakra is de volgende en 6e chakra. Deze kun je vinden iets boven het midden tussen je beide wenkbrauwen en de kleur is indigo. Het verbindt je met je intuďtie en verbeeldingskracht. Met dit “oog”zie je ook de dingen die je met het gewone oog niet kunt waarnemen. Mensen waar dit chakra optimaal werkt, zijn dus vaak erg paranormaal begaafd. Hier is, zegt men dan ook, het zesde zintuig gehuisvest. Het bijpassende mantra is KSHAM. Het chakra is verbonden met je hoofd ( bijholtes, neus, ogen en oren) en met je hormoon- en zenuwstelsel. Een zwak chakra geeft problemen zoals oa. Gebrek aan inzicht en fantasie, niet goed kunnen zien, hoofdpijn en migraine en niet goed in oplossingen kunnen denken.
Bij dit chakra draait het om dingen helder zien.

Het laatste chakra is je kruinchakra. Deze is te vinden ongeveer enkele centimeters boven je kruin en de kleur is violet of wit. Het verbindt je met je bewustzijn en één-zijn met het universum. Ik noem het zelf graag je connectie met het Goddelijke. Het is het chakra van wijsheid, van innerlijk weten. Het mantra voor dit chakra is OM. Wanneer dit chakra niet goed functioneert kun je dingen tegenkomen als gebrek aan levensvreugde, hang naar de schaduwzijde van het leven, verwarring, hoofdpijn en chronische ziekten en daarnaast allerlei psychische aandoeningen. Als je in diepe staat van meditatie bent, zul je jezelf bewust worden van het feit dat deze chakra zichzelf meer opent en kun je een diep gevoel van vrede ervaren.
Hier draait het om het diepe innerlijke weten en zijn. Kosmische bewust-zijn. Ik weet, ik ben.© Hydrangea Online / Laatste update: 16-11-2005 / 9703 x bekeken