Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Miskraam, abortus of verlies van een baby


Een miskraam, abortus en het verlies van een baby zijn tragische momenten in het leven van een vrouw. Dat geldt ook als je probeert zwanger te raken en het lukt niet, als iedere ongewenste menstruatie als een “sterven” aanvoelt.

Als je gekozen hebt voor een abortus dan zul je daar je redenen voor hebben, en die dienen gerespecteerd te worden; maar op een bepaald niveau zul je toch ook een verlies voelen.

Doe dit ritueel bij Donkere Maan of als je ongesteldheid wat minder begint te worden.

Neem een eierdopje en vul het met water. Voeg hier wat donkere kleurstof aan toe (rood of zwart is goed) en wat druppeltjes mirreolie. Neem het eierdopje mee naar de oever van een stromend riviertje. Houd het met beide handen vast en voel al je pijn en verlies in de vloeistof stromen. Op een moment dat het goed voelt leeg je het eierdopje in de stroom, met de woorden: “Ik geef mijn verlies terug aan de Godin. Het zal onderdeel worden van de levenscyclus”. Zeg (op zing, als je de wijs kent):

We all come from the Goddess
And to Her we shall return.
Like a drop of rain flowing to the ocean,
All that dies shall be reborn.
All that dies shall be reborn.

(We komen allemaal van de Godin
Een naar haar zullen we terugkeren.
Als een regendruppel die naar de oceaan stroomt,
Zal al wat sterft herboren worden,
Zal al wat sterft herboren worden.)

Je zult waarschijnlijk willen huilen; als dat zo is, laat je tranen dan ook in de stroom meegaan. Neem je lege eierdopje mee naar huis, vul het met wijn of vruchtensap en steek een witte kaars aan. Visualiseer alle scheppende dingen die je kunt en zult gaan doen, inclusief het krijgen van een baby in de toekomst, als dat gepast is. (Soms is het moeilijk om dit positieve deel meteen te doen, en dan wil je misschien liever een dag of twee wachten, of tot je de Maansikkel aan de hemel ziet.) Drink de inhoud van het eierdopje op en schenk zo vaak bij als je wilt! Heb vertrouwen in de Godin, en vertrouw erop dat het beter zal gaan, want dat gebeurt.

Dit ritueel kun je het best doen met één of meer vertrouwde vriendinnen, die je kunnen steunen. Dit ritueel kun je natuurlijk ook doen met de vader van de baby.

Bron: Zilveren Maan (Teresa Moorey)© Hydrangea Online / Laatste update: 16-11-2005 / 6428 x bekeken