Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Lichtwerk

Lichtwerk, lichtwerkers. Misschien heb je nog nooit van de termen gehoord. Of je kende ze wel maar hebt eigenlijk geen idee wat het inhoudt. Lichtwerk. Het woord roept beelden op van “werken met licht”. Een mens..of juist meer dan dat…die iets met licht doet. Zijn dit bijzondere mensen? Kan iedereen het? Er zijn wel wat verschillende opvattingen, maar ik zal in zijn algemeenheid proberen uit te leggen wat het nu is.

Lichtwerk is in mijn optiek eigenlijk iets heel simpels: het verspreiden van Licht over de aarde. Licht vanuit jezelf en wat door jou heen stroomt sturen naar mensen, plaatsen en gebeurtenissen om zo herinnering te laten plaatsvinden en bovenal : heling.

Ik denk dat iedereen lichtwerker is/kan zijn. Elk mens is, naar mijn idee, in staat om binnen zijn of haar mogelijkheden en talenten en op zijn of haar manier met energie te werken. De één doet dat ook bewuster dan de ander en dat geeft niets. En natuurlijk zijn er lichtwerkers die al vele levens zo werken, zij die kennis hebben en deze met ons delen. Maar ook jij kunt het.Lange tijd heb ik gedacht dat Lichtwerk iets was voor mensen die ver ontwikkeld zijn, veel verder dan de “gewone” mensen zoals ik. Lichtwerk is iets , dacht ik, wat enorme kracht en kunde vereist. En sinds ik de aha-erlebnis heb gehad dat zoiets dus helemaal niet het geval is, wil ik proberen iedereen aan te spreken op zijn of haar innerlijke lichtwerker.

Jij bént een lichtwerker van nature. Je hebt geen ingewikkelde cursussen nodig om dat te kunnen doen. Met heel je hart energie en liefde sturen naar een plek, een mens, een gebeurtenis of de planeet is voor iedereen weggelegd. Je kunt het alleen doen, maar ook met een hele groep als je dat prettig vind. Hoe meer je het vanuit volle overtuiging en intentie doet, hoe beter het aankomt. En: elk beetje , hoe klein ook, maakt écht verschil. Denk niet, dat jouw bescheiden bijdrage een druppel op de gloeiende plaat is, want dat is íe niet. Hoe meer mensen zo denken, hoe minder Licht er verspreid wordt. Doe….doe wat je hart je ingeeft, doe het met heel je hart en ga ook del uitmaken van alle netwerken die zich al op de aarde hebben gevormd en zich opnieuw aan het vormen zijn. Voedt het netwerk dat zich onder de oppervlakte van de aardkorst zit met jouw Licht en Liefde en probeer voor je te zien hoe dat eruit ziet.

Ik stuur je Licht en Liefde
Hydrangea
© Hydrangea Online / Laatste update: 28-10-2005 / 8298 x bekeken