Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Herfst-Equinox 2

Getergd door lichamelijke klachten, heb ik mijn viering helemaal alleen gevierd. En ik, heb hem,noodgedwongen , in twee stukken moeten vieren. Ik was heel vastbesloten alle onderdelen in één keer te doen, maar het ging écht niet.

De cirkel en mijn altaar waren in herfstsfeer, versierd met appels, amalusappeltjes en herfstkleurige bloemen. De sfeer was warm en echt heel mooi. Ik ben ook dol op deze kleuren.

Er moest gewerkt worden met het thema overvloed/vruchtbaarheid. We waren dan ook gevraagd om iets voor te bereiden of uit te voeren wat in het kader van dit thema stond. Mijn vruchtbaarheidsitem was deze keer niet iets wat ik had geschreven, maar een appel. Niet DE appel, natuurlijk, die heb ik al aan de Godin aan Branwen geschonken. Deze tweede appel stond voor mij sybool voor de oogst van nu. Ik heb hem opgegeten ( genieten van de overvloed, mijn oogst voor dit jaar) en daarna de zaden eruit gehaald. Die stonden voor mij mede symbool voor overvloed, want van 1 appel kunnen meerdere zaadjes tot groei komen, bomen worden en een veelvoud (= overvloed) aan appels geven. De appel was symbool voor alle mooie en goede dingen in het leven, die ik in overvloed ervaar, zoals liefde, vriendschap en de ervaringen die ik op mijn pad krijg. Zo heb ik ook andermaal heel bewust dank gezegd voor de periode waar ik nu doorheen ga, omdat het een overvloed aan leermomenten is, die ik misschien niet had gekregen als ik als een soort dolgedraaide trein was doorgedenderd.

Ik heb mij gericht tot Branwen, de Godin van deze viering en heb haar een rood appeltje aangeboden.

De volledige viering en alle onderdelen is in twee avonden gedaan, omdat ik niet lang kon zitten. En het gemis van de cirkel was best groot. Toch heb ik in mijn eentje, voor mijn gevoel, ook een mooie ceremonie kunnen neerzetten.

En zo komt een tweede jaarwiel aan zijn eind. Het was pittig en soms ronduit zwaar. Ik werd op vele gebieden getest..maar: ik heb het wel weer gehaald. Ik zie erg uit naar mijn inwijding en..het volgende jaar. Jaar 2 van de 3-jarige opleiding tot Priesteres van Avalon.

© Hydrangea Online / Laatste update: 17-10-2005 / 2982 x bekeken