Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Lammas

warmte en gezelligheid
tranen en lachen
kristallen en graan
brood en spelen
zingen en dansen
mooie rituelen
mooie ontmoetingen
mooie mensen
delen , geven en beleven

het was een mooie dag!

Lammas werd dit jaar, helaas, binnen gevierd. het weer was er niet echt naar om naar uiten te gaan.

Gekleed in graankleuren betraden we de cirkel. Een ieder was gevraagd iets voor te bereiden wat aansloot bij het thema van deze viering.. Ik was als eerste aan de beurt met mijn "voordrachtje". Ik had een vlechtbrood gebakken, vrij traditioneel bij dergelijke vieringen. terwijl ik het deeg met de handen kneedde, heb ik me geconcentreerd op de kring, mijn verbondenheid ermee, mijn goede wensen voor de leden ervan. Ik heb uitgelegd, dat ik in een tijd als deze, waar mensen zich vooral bezig schijnen te houden met de dingen waarmee ze ontvreden zijn, ik me juist op dankbaarheid wilde richten. Mijn vraag aan de kringleden was, om één voor één een stuk brood af te breken ( een symbool voor je persoonlijke oogst) en dank te zeggen voor iets in hun leven waarvoor ze op dat moment dankbaar waren.

Ikzelf begon en zei dank voor de lessen die dit jaar op mijn pad waren gekomen. Soms ben en word ik danig getest, maar ik ben heel dankbaar dta ik daar elke keer sterker en met meer vertrouwen uit mag komen. Verder dankte ik voor alle lieve mensen die ik op mijn levenspad heb mogen treffen.

Het ritueeltje met het brood werd enthjousiast ontvangen en iedereen brak een stuk af en deelde, mooie dingen, ontroerende dingen, krachtige dingen. Het was echt heel mooi om te zien hoe iedereen zo betrokken was.

Alle andere bijdragen variëerden van mooie teksten, gedichten, gezang, voorwerpen en een schitterende dans voor de enige man in onze kring, die even tot “Cornking” werd gebombardeerd.

De viering was warm, vreugdevol en zeer intens.
© Hydrangea Online / Laatste update: 18-10-2005 / 3006 x bekeken