Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
De Maan
"Mooi en zilver
moeder van ons al
hoedt over ons en de aarde
en de rest van het heelal"


De maan: mooi, mysterieus. En baken in de nacht. Soms stralend, soms bijna niet te zien. Zij is een zichtbaar symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon het mannelijke vertegenwoordigd. De maan is de moeder. Staat symbool voor vruchtbaarheid en veel vrouwen voelen zich nauw verbonden met de maan. Het is niet voor niks dat ongesteldheid vaak ook wordt aangeduid als "maan(d)stonde". Zij die ervoor gevoelig zijn, kunnen de cycli van de maan soms aanvoelen. Heksen leven ernaar.

De maan kent vele gedaanten en is om die reden ook bekend als de drievoudige godin. De maagd, als zij wassende is en nog groeit, de moeder, als zij vol energie en rond aan de hemel staat en de oude vrouw, als zij afneemt in haar krachten. En dan is er nog de zwarte of nieuwe maan. Een tijd waarin vaak chaos heerst en er vaker dan ooit confrontaties ontstaan. De aarde beweegt mee met de maan. Als het volle maan is is de vloed in de zeeŽn hoger. Er wordt zelfs gezegd, dat er meer kinderen worden geboren in die tijdHeksen zien de maan vaak als volgt:

Tijdens de wassende fase van de maan kan een heks rituelen en spreuken uitvoeren om dingen te beginnen. Het is een uitstekende tijd om nieuwe dingen te starten of om kruiden te snijden. De wassende maan zorgt immers voor extra groei. Van oudsher werd deze maanfase ook gebruikt voor rituelen voor meer geld

De volle maan is een tijd voor energie zenden. Het opladen van eventueel magisch gereedschap en natuurlijk: jezelf. Het is ook de perfekte tijd voor hen die willen divineren.Ook liefdesmagie en genezing, alsmede rituelen voor het vervullen van wensen kun je nu uitvoeren.

De afnemende maan kun je gebruiken om dingen te verbannen uit je leven, relaties, liefdes, pijn en verdriet, maar ook een slechte gezondheid. Nu kun je het beste afscheid te nemen van zaken die je geen goed doen en obstakels uit de weg ruimen.

De nieuwe of zwarte maan is een periode van onrust, maar ook een van het onstaan van nieuwe ideeŽn die je vervolgens weer bij wassende maan kunt uit gaan voeren.

Hoe herken je wat een wassende en wat een afnemende maan is? Als de bolling aan de rechterkant zit ( en je er dus een b van kan maken) is 'ie wassende. Als de bolling links zit (en er dus een d van kan worden gemaakt is 'ie afnemend. In veel kalenders, kranten en sommige agenda's (de heksenagenda) kun je de maanstanden terugvinden en dat is vooral handig om te weten wanneer de maan precies vol is.Een overizicht van de komende volle manen vindt je hier. Maar voor een grovere inschatting is een simpele blik naar de lucht natuurlijk het handigst. De energie van de volle maan is niet alleen precies op dat moment goed. Veel heksen hangen het idee aan, dat de dag ervoor en de dag erna de kracht van de maan nog altijd even sterk is en ik heb ook al gehoord dat er mensen zijn die zeggen dat de energie er drie dagen over doet om de aarde in zijn volle kracht te bereiken
© Hydrangea Online / Laatste update: 05-07-2004 / 22629 x bekeken