Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
(on)DankbaarheidIn tijden als deze , vind ik dat het zwaartepunt zo heel erg ligt op het ONdankbaar zijn. Het kijken naar wat je allemaal níet hebt, het zien van wat anderen wél hebben. Mensen moeten zoveel van zichzelf. Hebben, hebben, hebben. Ik zag gister nog bij een bekende Amerikaanse TV psycholoog mensen, die het belangrijker vonden dat “de mensen”niet zouden denken dat ze arm waren. Ze gaven bakken met geld uit aan allerlei oppervlakkige dingen als merkkleding en belachelijk dure luxegoederen, maar hadden het geld niet om de normale vaste lasten te betalen. Maar oog voor wat écht belangrijk was, dat hadden ze totaal verloren. Alles voor de schone schijn, kennelijk zelfs je kredietwaardigheid. Wat is dat toch, dat er zoveel aandacht wordt gegeven aan materiele dingen? Aan dure, zwaar beleende auto’s, verre vakanties en interieuren de één nog mooier en duurder dan de andere?

Toegegeven: ik ben een typische weegschaal, wat betekent dat ik dol ben op mooie dingen. Ik heb ze dan ook graag om me heen. Met wel 2 belangrijke verschillen: ik besef me wel degelijk dat werkelijke waarde niet in spullen zit maar in de dingen die ik op deze wereld doe, voor anderen met name. En ik meet dus ook niet mijn waarde voor de buitenwereld af aan de spullen die ik heb. Als kind kon die hele merkenrage dus mooi mijn deur voorbijgaan, het interesseerde me niks. En ik rijd zonder enige gêne in een heel oud, maar nog prima functionerend autootje. Ik kan nog echt verschrikkelijk blij en dankbaar zijn voor de eerste krokus in het voorjaar, het zonnetje dat schijnt, de glimlach die je krijgt van een totale vreemdeling, een telefoontje van een vriendin die dacht dat je dat wel even nodig had. Die combinatie van vreugde en verwondering, dat zijn de kersen op de taart die leven heet. En, voor mij persoonlijk, een manifestatie van het Goddelijke.

Dankbaarheid..ik voel het elke dag. Zélfs voor dingen die m soms tot in het diepst van mijn wezen geweten , ook al duurt het soms een hele tijd voor ik tot dat besef kom. Want het zijn allemaal ervaringen. En die ervaringen maken me tot wie ik ben. En daarom probeer ik dagelijks dankbaarheid te vinden. Elke dag weer. En als het me een dag totaal niet meezit, dan nóg - dan juíst - oefen in het dankbaar-zijn. Hoe moeilijk soms ook. Zodat elke dag van mijn leven, al is het maar om een voor sommigen van jullie futuliteit, er een glimlach op mijn gezicht komt.

Een dankbare Hydrangea
© Hydrangea Online / Laatste update: 24-08-2005 / 3142 x bekeken