Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Maak een zielsbuidel

Een zielsbuidel is te maken van elk materiaal dat uw gevoel voor kleur of textuur streelt. U kunt er ook een paar maken die bij verschillende behoeften aansluiten of die u bij meditaties en rituelen gebruikt om uw gedachten te focussen. Voor liefde kunt u de rijkdom van rode zijde kiezen of de warmte van wol in aardse tinten en texturen die voor huis en gezin staan. Als u niet zelf naait, kunt u een glad satijnen lint nemen om een opgevouwen zielsbuidel dicht te binden of een leren riem ( veter?) die kracht, duurzaamheid en blijvende waarde symboliseert. Het is uw buidel, wees creatief!

In uw buidel doet u voorwerpen die symbool staan voor de energieën die u wilt gebruiken, en voor uw intentie. Dat kunnen munten ( voor geluk of voorspoed) zijn, fotootjes van uw kinderen of geliefden, gedroogde bloemen of kruiden die bij uw behoeften aansluiten ( zoals rozen voor liefde, lavendel voor kalmte en helderheid, salie of maretak voor genezing), of religieuze symbolen en amuletten zoals armbanden met heiligenbeeldjes of kruisjes.

Als u uw zielsbuidel afheeft, zegent u hem. U doet drie snufjes zout in water en sprenkelt met uw vingertoppen het zoute water drie keer over de zielsbuidel. Daarbij zegt u de volgende tekst op:

Zegen de energieën van de tekens van mijn hart.
Mogen ze mijn ziel vertegenwoordigen
En het hoogste goed dienen
Voor alle betrokkenen

Telkens als u een nieuw voorwerp aan de buidel toevoegt, herhaalt u deze zegen.


uit: “Keltische Spiritualteit” (Eenvoudige zegeningen, wijsheid en richtlijnen voor het dagelijks leven) door Rosemary Roberts


© Hydrangea Online / Laatste update: 24-08-2005 / 7728 x bekeken