Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?




Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Het duiden van Kristallen/edelstenen

Een mooie mogelijkheid van divineren is het werken met kristallen. Het mooie ervan is, dat stenen/kristallen veel mensen aanspreken en je hebt niet veel middelen nodig om een legging te kunnen doen.

Het werken met de kristallen kan op meerdere manieren. Ik bespreek de methode waarbij je gebruik maakt van een kompasbord of een astrologisch bord. Beiden kun je zelf maken en de kristallen die je ervoor gebruikt kun je voor weinig geld kopen, bijvoorbeeld op mineralenbeurzen.

Kies eerst welk bord je maakt: een bord met de windstreken ( Noord, noordoost, oost, zuidoost, zuid, zuidwest, west, noordwest) of het astrologisch bord ( Ram (1e huis), Stier ( 2e huis) Kreeft ( 3e huis) enzovoort. Uitleg over de huizen en de windstreken volgt onderaan dit stukje. Je kunt het vervolgens maken op een houten plank, dik stuk karton of wat jou ook maar aanspreekt en versieren naar smaak.

Voor het daadwerkelijke orakelen heb je minimaal 13 verschillende kristallen nodig ( niet te groot, een cm of 2-3 in doorsnede is meer dan genoeg). Uiteraard heb je van tevoren voor jezelf goed vastgelegd wat de betekenis van deze stenen is. Die betekenissen kun je overal op internet terugvinden, hoewel veel verkopers van kristallen je ook vaak van alle informatie willen voorzien. En natuurlijk zijn er nog vele boeken over kristallen geschreven. Ik ga op deze site ook nog een lijstje plaatsen over de stenen en hun betekenis. Gebruik de stenen alleen voor het divineren en reinig ze na elke raadpleging goed (reinigen kan met water, wierook, zout of in de volle maan). Je kunt ook meerdere stenen nemen en pas voordat je gaat divineren er 13 uit (laten) kiezen.



De legging:

Je kunt dit op meerdere manieren doen, het is in alle gevallen heel belangrijk om je goed te focussen op de vraag die gesteld wordt:

* Schudden en werpen:
waarbij je alle stenen in de hand houdt en zachtjes schudt en je je concentreert op de vraag, waarna je ze op het bord laat vallen

* De stenen één voor één werpen:
Hou de stenen buiten gezichtbereik 9 bijvoorbeeld in een zakje) en pak op gevoel een steen per keer en werp deze op het bord

* Steen voor steen neerleggen:
Pak één voor één een willekeurige steen en leg deze op de plek neer waar je je het eerst toe aangetrokken

* Gericht duiden:
Als je goed thuis bent ( geworden) in de stenen en hun betekenis, kan het heel goed werken om de 13 stenen die je gebruikt af te stemmen op de situatie of vraag waarvoor een duiding wordt gevraagd

Afhankelijk van de plaats waar de steen terechtkomt in samenhang met de betekenis van de steen zelf, krijg je een goed beeld over het antwoord op de vraag.

Stenen die elkaar raken hebben altijd iets met elkaar te maken, een steen die ver buiten je bord terechtkomt betreft een kwestie die op dit moment niet aan de orde is, ligt ie vlakbij het bord dan komt de kwestie snel aam de orde, als ze op de rand tussen twee vlakken komen, dan zijn beide gebieden van invloed als ze in het midden vallen van het bord dan geven die stenen vooral veel persoonlijke karaktertrekjes van de vraagsteller weer en als stenen in een groepje liggen, dan ligt er extra veel de klemtoon op dát betreffende gebied.



Opsomming vlakken borden en hun betekenis:

Het kompasbord

Noord
– Talenten, groei van potentiëel. Tijd en geduld zijn nodig. Tijd nemen voor je gedachten
Noordoost
– Zelfverbetering, leren, stilte en zelfreflectie
Oost
– Gezin en relaties. Zorg, vrijheid en beperking, communicatie
Zuidoost
–rijkdom, niet alleen materieel maar ook immaterieel. Natuurlijke schoonheid, harmonie
Zuid
- Erkenning van de energie die je in je werk stopt, vertrouwen in afloop van dingen en de waarheid spreken
Zuidwest
– Relaties, vooral de emotionele aspecten. Liefde, zelfliefde
West
– Zorg voor het lichaam. Te koesteren talenten, keuzes maken, levensvreugde en geluk die we aan anderen ontlenen
Noordwest
– Sociale interactie, helpen van anderen. Reizen, mensen die je behulpzaam zijn of die dezelfde idealen koesteren.

Het astrologische bord

1e huis, Ram
– Hoe kom je over op anderen, wat moet je aan jezelf accepteren en wat heb e het hardst nodig
2e huis, Stier
– Je opvattingen en de gevolgen daarvan op je wereldvisie, welk belang hecht je aan integriteit en hoe sta je ten opzichte van geld.
3e huis, Tweelingen
– Reisjes in contacten in het alledaagse leven, relaties met familieleden, roddelen, mogelijkheden tot geheimhouding. Gemakkelijker levenshouding is aanbevolen.
4e huis, Kreeft
– De kern van een probleem , verborgen problemen. Onzekerheid in dit huis kan veel angst geven. Verhuizingen en veranderingen in het gezin.
5e huis, Leeuw
– hobby’s, creativiteit, kinderen, huisdieren, romantiek en gokken. Rode draad hier is vreugde, genieten, nemen van risico’s, flirten onvoorwaardelijke emoties.
6e huis, Maagd
– Dagelijkse werk en gezondheid. Vaardigheden die je hebt. Laat ook zien waar in het lichaam zich spanningen ophopen.
7e huis, Weegschaal
– Relaties -zowel persoonlijk, beroepsmatig als algemeen- en relationele zaken. Wat voor rol neem je in en hoe reageer je op wettelijke kwesties
8e huis, Schorpioen
– hevige emoties als dood, geboorte, ingrijpende veranderingen in het leven. Psychische vaardigheden , geldzaken.
9e huis, Boogschutter
– Kennisverwerving. Media, reizen, leren en studeren. Wat verlegt je horizon, ook filosofische vraagstukken.
10e huis, Steenbok
– Je status of positie gezien zoals gezien door anderen. Hoe kom je graag over. Ambities en doelstellingen. Soms lange termijn planning nodig.
11e huis, Waterman
– Vrienden en kennissen en wat we graag met ze ondernemen. Je gedrag i het algemeen, je bereidheid om onbaatzuchtig te zijn.
12e huis, Vissen
- Innerlijke wereld van het individu. Verborgen kanten van je persoonlijkheid. Het verborgene naar oven halen.


Zoals voor alle vormen van divinatie geldt: ontspan je goed, bereid je voor, reinig alles goed en concentreer je op een vraag die zowel kort en bondig is als goed begrensd. Door oefenen zal het makkelijker afgaan om de stenen en hun ligging te duiden. Doe het de eerste tijd voor jezelf en bouw het, als je wilt, uit met mensen die je goed vertrouwd en die jou goed vertrouwen voordat je het voor mensen gaat doen die verder van je afstaan.



© Hydrangea Online / Laatste update: 20-08-2005 / 10517 x bekeken