Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Midzomer 2

Midzomer is een feest rondom de mannelijke zon en rondom v uur ( en een beetje aarde). Nou..dat vuurelement was 21 juni alom vertegenwoordigd. Wat was het heet zeg.

Na even te hebben gewacht op wat cirkelleden die in de file stonden zijn we vertrokken naar de Biesbosch. Een zacht briesje was daar en gaf wat broodnodige verkoeling. Een vrij lange wandeling op zoek naar een mooie plek voor onze ceremonie volgde. We eindigden op een 3-sprong van wegen, vlakbij een watertje en met ruime blik op de zon en aan de andere kant ruimte om de maan te zien opkomen.

De cirkel werd gevormd en nadat we deze hadden betreden, werden onze kaarsen ontstoken met de wens voor een fijne Midzomerviering. Hierna moesten we onze huiswerkopdracht, een kleine voordracht rondom de elementen binnen deze viering “brengen”. Er waren mooie creaties bij, gedichtjes, maar ook schilderwerk en meer. Ik had een stukje geschreven wat ik hier zal plaatsen:

Midzomer. Midden-van- de- zomer. De zon staat hoog aan de hemel en is vol en gul. Dit zijn hoogtijdagen voor al wat leeft. Hij geeft ons vrolijkheid , onbezorgdheid en groei. En koestering in de warmte van deze mannelijke energie zoals we hier nu zitten. Nog even is hij aan de macht, voordat vanaf morgen de dagen weer korter gaan worden en de nachten weer langer.

Volle maan. Volheid van zacht licht. Stilte en verwondering. De Moeder is vol kracht en troost. In alle volheid van haar vrouwelijkheid staat zij aan de hemel de komende nacht en kijkt naar ons terwijl we hier zitten. Nog even voordat zij doorgroeit en rijpt tot de oude vrouw om vervolgens een nieuwe cyclus in te gaan.

In dit etmaal en bij dit festival zijn mannelijk en vrouwelijk in perfecte balans.
In de eeuwige dans van polariteiten, zijn Yin en Yang verenigd.
Zoals het hoort. Zoals het altijd zal zijn. Zowel boven als onder en andersom.

Wij hier in de cirkel zijn óók in balans, óók in éénheid. Met elkaar maar ook IN onszelf zijn we de zon en maan inéén. In eerbied en respect dragen wij een ceremonie op aan deze energieën. Volgens een oude traditie vieren wij de eeuwige balans en verbinding van mannelijk en vrouwelijk. Van aarde en kosmos. En…in onszelf.

Ik wens jullie de warmte en kracht van de zon. Dat je die kracht voor altijd in je mag voelen en dat je ervan mag putten wanneer dat nodig is. Ik wens je de zachtheid en koestering van de maan. Dat zij je de rust en het inzicht mag geven wanneer dat nodig is. Ik wens jullie balans in al wat je maar mag zijn in dit leven, in al je vrouwelijkheid én mannelijkheid, in al je licht en al je duisternis. In alle schoonheid van je ware Zelf. Je bent verbonden met deze cirkel, de aarde en de kosmos en natuurlijk de zon de maan. In perfectie balans.


Hierna hebben we als cirkel in een gezamenlijke actie de aarde van energie en liefde voorzien. Dit was heel mooi en speciaal en gaf mij een warm gevoel.

Ook hadden we elk thuis een geschenk voor moeder aarde gemaakt, met hierin onze intenties/blessing voor Moeder aarde. Deze hebben we, ieder op zijn eigen manier en alleen in de natuur gebracht. Ik heb contact met Haar gezocht en mijn dank uitgesproken. Een moment in stilte even alleen jij en haar, dat heb ik als zeer bijzonder ervaren.

Na dit mooie ritueel hebben we met zijn alleen de maan begroet en ook ieder op zijn manier met Haar gecommuniceerd. Voor velen was het een eerste keer zo in de cirkel en hoewel we het niet deden zoals wij met de opleiding doen ( dat is nog iets te zwaar voor sommigen) heeft iedereen er iets voor zichzelf uitgehaald, denk ik.

Na de sluiting van de cirkel hebben we nog gegeten met elkaar, kadootjes uitgewisseld en..halverwege kwam de maan dan boven de wolken uit en hebben we haar nog even in stilte aanschouwd. Ze was prachtig, groot en had een schitterend halo om zich heen. En het aanwezige kikkerkoor begon alleen nog maar harder te zingen. Een ware serenade aan de maan.

Het was al laat toen we zijn gaan afbouwen en opruimen. Ik was om half twee thuis. Doodop van het lange lopen, maar uiterst voldaan!© Hydrangea Online / Laatste update: 23-06-2005 / 3661 x bekeken