Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Beltane 2

Een zonnige en zeer warme dag ( de eerste hete dag van dit jaar) in de Biesbosch. Ik had een dierbare vriendin meegenomen en bij het station nog een cirkelgenote opgepikt.
Een groep vrolijk in regenboogkleuren uitgedoste mensen , blootsvoets op moeder aarde, een cirkel aan de waterkant. Water wat halverwege de ceremonie nog even een heel prominente rol voor zichzelf opeiste, door in een ruime golf de cirkel binnen te komen. Lopen op blote voeten door de modder, die dan tussen je tenen door naar boven kwam. Ik voelde me weer helemaal kind en heb vreselijk genoten.

Beltane, feest van vruchtbaarheid, de grond, de aarde, jezelf. Een tijd van energie. In vroeger tijd van vuren, het bijeenkomen van de Godin en de Gehoornde, vruchtbaarheidsriten. Nu meer een feest rondom (het creëren van) spirituele vruchtbaarheid. De Maidengodin wordt vrouw. Na een tijd van testen, vallen en opstaan, volgt nu volheid en balans. Balans tussen je vrouwelijke én mannelijke energie. Je gaat nieuwe creaties uitzetten. Wie ben je, wat voel je, wat is jouw pad? Je zult nog steeds getest worden op allerlei fronten, je wordt misschien gepusht tot het uiterste, maar je merkt ook de toegenomen balans in jezelf.

We mochten overdenken wat Beltane voor onszelf betekent. Ikzelf heb veel voor mijn kiezen gehad na de nieuwe maan. Veel achtergelaten, nieuwe dingen begonnen. Ik was de afgelopen tijd ook erg emotioneel, zonder een echte aanleiding. Beltane staat toch voor mij nu nog erg voor verdere groei.

Beltane is ook een tijd waarin de sluiers naar de andere wereld dunner zijn, net als met Samhain. Al het andere volk als Deva’s elfjes, etc. bestaan. Maar ze houden zich daar verborgen. In deze tijd wordt het makkelijker ze te zien en als we meer en meer open gaan staan, zullen we ze makkelijker kunnen zien. Je vrouwelijke, intuitieve kant helpt je daarbij.

Een meditatie om je te verbinden met de aarde/kosmos en natuurwezens volgde en ik heb mijn ogen uitgekeken. Vanaf de tak van een nog jonge wilg heb ik verschillende kleine, lichtende wezentjes gezien. Ze zaten ons te bekijken en hadden daar kennelijk erg veel plezier in. Heel erg leuk!

Hierna volgde een heel persoonlijk en vrij uitgebreid ritueel rondom de drievoudige Godin, wat ik dan ook voor mezelf zal houden, want je kunt niet alles delen, omdat het dan aan kracht zou inboeten.

De ceremonie werd afgesloten met hapjes en drankjes. Verbrandde gezichten en voeten, die gezamenlijk genoten van het lekkers, elkaar en er werden nog elfen en engelenkaarten getrokken. Na het opheffen van de cirkel en het inpakken werd er nog even heel werelds afgesloten met een zalig ijsje bij La Venezia in de stad. Een nog altijd bont en rood verbrand gezelschap genoot daar nog even na.
© Hydrangea Online / Laatste update: 27-05-2005 / 3434 x bekeken