Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Groeipijnen

Het leven heeft soms zo zijn momenten dat je misschien denkt: “waarom…waarom ik..waarom nu?”. Ik heb die momenten ook zeker gekend en weet ook met een zeker gevoel van onheilspellende vertrouwdheid, dat die momenten nog wel eens zullen terugkeren in mijn leven.

Momenten waarop je hele wereld wankelt. Je denkt dat je er nooit meer uitkomt en misschien ook echt geen oplossing meer ziet. Waarop het leven soms zo zwaar kan worden, dat je het gevoel hebt vast te zitten in drijfzand. En iedere poging je aan je ellende te ontworstelen maakt, dat je alleen maar vaster lijkt te gaan zitten. En dán die vervelende mensen die je zeggen “het komt goed!”. Zucht!

Toch.... heb ik in de loop van mijn leven geleerd, dat juist vaak die enorme perioden van pijn en verdriet, onzekerheid en onmacht de momenten zijn waarop je enorm kunt groeien. Of waarvan je achteraf pas ziet dat je bent gegroeid. En soms duurt het ook even voordat je dat besef hebt, want sommigen van ons krijgen ook een enorme hoeveelheid pijn en verdriet te verwerken.

Toen ik pasgeleden een periode kende van verdriet en onzekerheid besloot ik en inzichtkaartje te trekken. Het verbaasde me niks dat het kaartje wat ik trok ook echt enorm sloeg op de vragen die ik had over dat specifieke moment in mijn leven. “Alleen de beste leerlingen krijgen de zwaarste lessen” Ik moest toen toch even grinniken. Ik dacht ook altijd dat geen mens een les krijgt die hij of zij niet aankan en vertrouw er ook op, dat we veel meer kunnen hebben dan we zelf denken.

Over de pijnen die je moet doormaken om verder te groeien heb ik dan ook mijn eigen theorietje: Ik noem die pijnen dan ook maar, geheel in lijn met dat vertrouwen dat het wel goed komt, Groeipijnen .© Hydrangea Online / Laatste update: 13-05-2005 / 3342 x bekeken