Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Lente-Equinox 2


Ik was goed ziek, die hele week al. Maar door 2 dagen niet eten en zo goed als niet drinken lukte het me toch om bij het ritueel aanwezig te zijn. De voorbereidingen moesten op zeer korte termijn plaatsvinden, maar lukten allemaal. Ik moest er kennelijk erg bij zijn, zo soepel verliep het eigenlijk toch.

Het is lente. Het spreekwoordelijke kind wat met Imbolc is geboren is een peuter en gaat de wereld om zich heen ontdekken. Net als wij bots je al kruipend tegen dingen op, val je als je voor het eert loopt. In ons leven nu worden we soms geconfronteerd met oude testen die nu weer langskomen. Het gaat er nu om”Wat wil je nieuw creëren?”

Dit is een periode voor het werken naar overvloed, een overvloedige oogst en de balans die de dag en de nacht nu kennen ( ze zijn beiden even lang) maken dat ook wij de balans gaan opmaken en zoeken. Waar wil je naartoe?

Deze vragen hebben we voor onszelf beantwoord terwijl we een mandje van overvloed voor onszelf maakten, waarbij we ons concentreerden op onze persoonljjke intentie. In het mandje belandde ook het ei wat we van tevoren thuis hadden gekookt en versierd.

Vervolgens volgde een meditatie.Het was heel weird om tijdens de meditatie soms verder te zijn dan degene die ons in de meditatie leidde...maar voelde wel heel goed. Kennelijk heeft mijn honger me ook wel in een staat van "bewuster zijn"gebracht. Wij zijn naar twee verschillende plekken gehad en bij de laatste stond ik ineens op een plaats die ik na de midwinterviering had gezien maar tot op dat moment niet kon thuisbrengen.. Kippevel...van herkenning...

Werkend met het licht in onszelf ging dat licht ook gloeien IN mij, nog voordat de meditatie daar überhaupt naar leidde. Meteen al en een voelbaar warm gloeiend lijf was het resultaat. Uiteindelijke zag ik mijn hele wezen zelfs oplichten.

Mijn kaars heb ik vrij snel kunnen opbranden de inhoud van mijn mandje van overvloed heb ik de eerste volle maan na de viering teruggegeven aan de matuur....

Ik voelde me fysiek ellendig vandaag, maar van binnen beter dan ooit. Ik ben daardoor een stukje trots en vertrouwen ervaren en een fantastisch mooie cirkel die BOMvol zat met allerlei inzichten en herinneringen. Ik ben dankbaar.....© Hydrangea Online / Laatste update: 07-04-2005 / 3034 x bekeken