Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Imbolc met de forumgroep

De zondag had ik met een grote groep vrienden afgesproken. Het is diezelfde groep waar ik vorig jaar Lammas voor heb geleid en ditmaal hadden ze me uitgenodigd om Imbolc mee te vieren, buiten ( brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..koud!!!!). Dus ik ben, geheel zoals ik het heb geleerd, volledig in het wit naar de afgesproken plek getogen. Daar is de viering geweest in een schitterend natuurgebied. Op een soort van schiereilandje, midden in dat gebied hebben 16 van de 21 mensen deelgenomen aan een ritueel dat liep volgens de tradities van een Limburgse clan. Zijzelf zeggen geen wiccans te zijn, maar ik vond er toch wel wat wicca elementen inzitten. Niet dat het niet goed voelde, maar ik ben eigenlijk zó thuis in de van vieren van mijn opleidingsgroep, dat het best wennen was. Aan de andere kant, is het natuurlijk ook best interessant om zo heel af en toe eens in de keuken bij een ander te kijken. Deze viering had immers hetzelfde doel.

* uiteraard het trekken van de cirkel, het aanroepen van de windrichtingen (met aanroepend pentagram en al, waar ik niet aan meedeed overigens) en het aansteken van de kaars voor Godin & God
* uitleg over Imbolc
* het maken van 3 "ploegen", een voor het omwerken van de grond, een voor het zaaien en een voor het bewerkstelligen van groei. Dit werd gedaan door per ploeg een pentagram van een kleur wol te vormen tussen de deelnemers in de cirkel en per "ploeg"een chant uit te roepen in de trant van waarvoor de ploeg was. Dus "ploeg om"voor de eerste, "zaai in" voor de 2e en "groei!" voor de derde, waarbij per ploeg 3 rondjes werden gelopen en per ploeg ook sneller werd gelopen. Ondertussen lagen in het midden van de cirkel de dingen ( zaden, bollen etc) die men wilde opladen. Uiteindelijk eindigden we dus met 3 wollen pentagrammen die door elkaar heen liepen Ik vond het wel een mooi iets. Ieder kreeg aan het einde een stukje van de 3 draden mee.
* er volgde een geleide meditatie die begon tijdens een wandeling in het bos, waarbij je de rand van het bos naderde en pas omgeploegde een akker zag .De groeven van het ploegen waren diep en je viel erin. Je werd meegenomen de aarde in, zoals een zaadje of een bol dat zou voelen. Heel warm en veilig en langzaam lieten ze je weer boven de grond komen, naar het licht toe gaan. Een licht wat steeds feller werd en vol kleur was en waarin je mocht dansen en genieten. Aan de dans kwam adrupt een eind en je stond weer in het bos. Je kwam weer aan de rand van de akker en daar zag je de boer aan het zaaien. Er kwamen 4 vrouwen op je af, zij droegen een draagbaar met daarop een kistje. Je vroeg wat erin zat, waarop zij zeiden "de Godin". Je keek in het kistje en zag alleen maar aarde. Het besef kwam, dat dát de Godin was. Je besloot het bos weer in te lopen, maar nam voordat je dat deed nog een kluitje aarde mee, zodat je de Godin bij je zou hebben. In het bos lieten ze je rustend tegen een boom weer uit de meditatie komen.
* het derde onderdeel betrof het lopen van een spiraal van wedergeboorte en een wensverbranding. Ik ben dol op spiralen, dus dat was wel erg leuk om te doen, hoewel je de spiraal niet terugliep en dat voelde voor mij heel onafgemaakt.
* de cirkel werd verbroken, de windrichtingen weggezonden (met wegzendend pentagram, waar ik ook weer niet aan meedeed) en de Goden bedankt. De cake and wine ceremonie werd buiten de cirkel gehouden en bleek spontaan een taart met anijsmelk ritueel. We waren inmiddels, na 3 uur buiten staan in de wind en maar met een graad of 5 ook tot op het bot verkleumd, kan ik je zeggen.
De dag werd afgesloten met een heerlijke vegetarische maaltijd in een restaurantje.

Het was erg gezellig. Maar ook erg anders. Vooral dat het helemaal is uitgeschreven en voorgelezen werd vond ik soms jammer . Er is geen ruimte voor een spontane ingeving of ineens laatste andere invulling en dat zou niet mijn keuze zijn. Maar goed, ieder het zijne. De energie in de cirkel was wel heel mooi, zacht en licht en duidelijk voelbaar, dus dat was genieten. Het was al met al een mooie ceremonie. Je hebt echter in die kring met zoveel verschillende tradities te maken, dat er niet echt een onderlinge samenhang is in de zin dat men precies weet wat er gaat gebeuren. Wel is er een onderlinge vriendschap die bindt, dus al met al is er zeker genoeg binding. Bij mijn opleidingsgroep, is toch ook een begrip van "zo gaan we het doen" en dat geeft toch ook een andere sfeer en meer de gelegenheid om echt in de energie te gaan zitten, omdat van een aantal dingen ( zoals hoe de cirkel wordt gevormd, hoe deze wordt geopend) voor ons al vaststaan hoe het gaat. Maar wat ik al zei: het was best een mooie, maar zooooo koude ceremonie© Hydrangea Online / Laatste update: 07-04-2005 / 3292 x bekeken