Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Imbolc 2005

Ik moest door omstandigheden Imbolc zonder mijn groepsgenoten vieren en heb die middag om een uur of 4 mijn eigen ceremonie gehouden. Ik wilde, qua tijd, zo dicht mogelijk bij die mijn groep in de buurt zijn. Ik heb bloemen gekocht en klimop gesneden.

Ik had, ondanks mijn geplande rustige vrije dag, toch heel wat drukte gehad. Mijn man had "voor de gezelligheid" ook vrij genomen, en we zijn de hele ochtend en een deel van de middag druk geweest. Het was al jaren zijn droom een eigen bedrijfje te starten en uitgerekend in de periode van Imbolc, start hij een nieuw hoofdstuk in zijn leven. ik heb hem uitgelegd, dat Imbolc ook over nieuwe dingen starten gaat en zelfs hij vond dat toch wel heel bijzonder.

Ik wilde dus even tot rust komen voordat ik de cirkel ging opbouwen. Die heb ik overigens in de woonkamer gedaan ( ik heb de ruimte eerst even schoongeveegd, dat gaf mijn gevoel me in) en ben eerst even rustig gaan zitten voordat ik echt ging opbouwen. Ik kwam snel in een diepe rust en toen ineens, toen ik vast intunde op de drievoudige Godin, verscheen zij voor me. In haar drievoud. Een jonge blonde meid, een volwassen vrouw en een oudere dame, allemaal even mooi, apart en toch een eenheid. De jonge, blonde meid kwam naar me toe en pakte mijn handen, gaf me een kus op de wang. De oudere, donkerharige moeder pakte mijn gezicht vast en zoende mij op mijn voorhoofd en de oude, witharige dame omhelsde mij en gaf me een zoen op de mond. Ik vond het zo iets aparts. Ze waren omhuld in een prachtig warm en helder licht en waren ook niet in een echte kleur gekleed, waardoor ze echt een eenheid leken te vormen. Ik vind het zo'n mooie en koesterende ervaring, dat ik er nog emotioneel van word nu ik het schrijf.

Ik heb vervolgens een cirkeltje gevormd van klimop, met daarin de triquerta. In het hart daarvan heb ik mijn altaartje gemaakt, dat werd me zo ingegeven. Ik had 3 soorten witte bloemen gekocht en ik heb daarmee het altaar aangekleed. Elke bloemsoort was een representatie van een aspect van de Godin. Het waren vrij grote bloemen ( Rozen, chrysanten en anjers) en rond het altaar kon ik er negen kwijt. Dt had ik niet zo uitgerekend, maar gebeurde gewoon.

Ik heb de cirkel geopend en heb het altaar ontstoken, mijn kaars aangestoken. Het voelde warm en okee. Ik heb me eerst ingetund op mijn groepsgenoten en ben me toen op de Godin gaan concentreren. Al snel had ik haar ( alle drie) weer voor me. Spontaan ontstond er een gedichtje. Niet geweldig hoogstaand, maar wel uit mijn gevoel. Dit gedicht houd ik voor mezelf.

ik heb ze ook nog getekend, trouwens...de 3-eenheid dit ik zag.

Vervolgens heb ik mijn kaarsje aangestoken. Ik heb mezelf in het licht gezet, maar ben ook even stilgestaan bij mensen die dat ook nodig hadden, zoals een man in mijn kennissenkring, die ernstig is gevallen en al een week in coma ligt. Ik moest dat echt even doen, als ik het niet had gedaan, had ik een heel on-af gevoel gehad. Uiteraard heb ik de aarde ook even in het zonnetje gezet.

Ik stond nog even stil bij Imbolc zelf. Wat ik toch associeer met liefde, licht, hoop en zachtheid. Het is geen fel licht, maar eerder koesterend en zachtjes warm. Zuiverend bijna. Ik heb er echt zo'n gevoel van "nieuwe ronde, nieuwe kansen" bij....

Ik heb toch nog 1 1/2 uur in mijn eentje in de cirkel doorgebracht en het voelde erg goed. Ik miste jmijn kringgenoten natuurlijk wel, maar het was ook wel heerlijk om me zo te kunnen terugtrekken en concentreren. Ik heb de resten van de cirkel aan "mijn" den hier in de tuin gegeven. De kaarsjes zijn rustig opgebrand.
© Hydrangea Online / Laatste update: 07-04-2005 / 3252 x bekeken