Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Wolkjes


Ik lig in het gras zie een prachtig blauwe lucht boven mij. Er drijven wat van die schapenwolkjes in. Als je lang naar die wolkjes kijkt, dan zie je er echt van alles in. Schaapjes, gezichten, bomen. Ineens vraag je je af: kijk ik nu…of wordt ik bekeken. De wolken kijken op me neer en ik staar naar hen daarboven. Ik probeer me voor te stellen hoe dat nu is om daar in de lucht te hangen en de wereld aan je voorbij te zien trekken. Ik probeer me in te leven in het wolk zijn…

Ineens voel ik dan ook dat lichaam zachtjes losraakt van de vertrouwde aarde. Het voelt vreemd, onwennig en is zelfs even een beetje eng. Maar dan wordt het vreemde gevoel vervangen voor een gevoel van vertrouwen. Gedragen op de lucht zie ik de wereld onder me steeds kleiner worden terwijl de blauwe lucht boven mij steeds dichterbij komt. Ik zweef, bevrijd, los van alles en merk dat ik wordt opgenomen in een groepje dartele schapenwolkjes. Ze kijken wel even vreemd van mij op, maar begroeten me enthousiast. Bijna niet merkbaar worden we teder en zacht opgenomen door een luchtstroom en de reis begint. Het lijkt wel of je in een openlucht trein zit, alleen heb je geen vertragingen, geen vandalisme en geen stations waar wordt gestopt. In een schijnbaar eeuwige stroom worden we meegevoerd en ondertussen komen we overal. Mooie groene bossen, grazige weilanden vol dieren, steden met veel mensen en geluid, koel kabbelende meren…wij zweven geruisloos over hen heen. Zij kijken naar ons en wij naar hen. We genieten allemaal.

De serene rust hierboven is geweldig, de koestering van de lucht is licht en toch stevig en is voelbaar. Ik dreef erop in vol vertrouwen en mijn gedachten drijven ook weg. Sommige plekken die ik ben gepasseerd waren zó mooi, dat ik er nog wel even had willen blijven. Maar dat gaat niet, want de luchtstroom waarop ik drijf gaat verder en verder en verder. Ik bedenk me, dat wolk zijn inhoudt dat je altijd onderweg bent, vanaf het moment van je ontstaan totdat je leegregent en oplost. Het is, net als het leven. Constant onderweg zijn, veranderen en uiteindelijk vervallen. Dat altijd onderweg zijn, maakt dat je echt moet leven in het moment. Nu is nu en niet later. Je kunt niet stilstaan, want je gaat weer verder. Als je van wat je meemaakt ten volle wilt genieten, dan kan dat alleen NU en niet straks. Dan ben je alweer ergens anders. Het doet mij ook beseffen, dat je geen wolk hoeft te zijn om een dergelijke levensfilosofie erop na te houden. Genieten van het NU, met beide benen staan in het NU kun je altijd. Ook als mens. Júist als mens.

Ik voel me zwaarder en zwaarder worden. Mijn helderwitte kleur wordt langzaamaan steeds donkerder. Ik voel de statische elektriciteit toenemen en rond mij heen word ik me gewaar van een toenemend gerommel. Ik zie flitsen: de bliksem begint actief te worden. De heerlijke serene rust waar ik deel van uitmaakte verandert snel in een, letterlijk, gespannen sfeer. Het gaat regenen. Ik regen mee en voel de zwaarte uit mij verdwijnen. Het maakt plaats voor leegte en ik begin langzaam op te lossen. Stukjes van mij gaan mee in de regen, terug naar de aarde waar ik in haar warme armen wordt opgenomen. Ik zak de donkere grond in en kom daar tot rust. Ik ben uitgezweefd en besef me dat het leven als wolk op veel punten niet verschilt met het leven als mens.

Langzaam ontwaak ik, nog steeds liggend in het gras. Ik zie de nog altijd aan mij voorbijtrekkende wolken boven mij wat donkerder worden en met de onweersbui van net nog vers in het geheugen, besluit ik op te staan en naar huis te gaan. De druppels beginnen te vallen en ik laat me nog even heel erg nat regenen voordat ik naar huis ga en me ga omkleden. En ik neem wijsheid van de wolken met me mee… leef nu, geniet nu en niet later…..© Hydrangea Online / Laatste update: 05-04-2005 / 6594 x bekeken