Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Grote Snavel

Ik heb ik mijn tuin een voederhuisje voor de vogeltjes staan. Hij heeft een mooi plekkie, want als ik op de bank zit, dan kijk ik er precies op. Mijn kat vind het ook een enig ding en mag ook graag kijken naar de vele vogels die maar wat graag bij me komen eten. De vogels weten inmidels dat Duvel ze toch niet komt opeten en komen dus gewoon langs. Ze durven zelfs wel eens een plagerige blik richting mijn opgewonden mauwende kat te werpen..

Chez Hydra is dagelijks geopend voor hongerig en gevederd volk. Ik krijg er geen genoeg van. Tot de vaste bezoekers behoren vele vogeltjes. Ik zal er een paar noemen:

Meneer en mevrouw Houtduif, die ons elk jaar verblijden met de geboorte in onze tuin van 1 of 2 kuikens. Eén enkele roodborst die ik "meneer roodborst" heb gedoopt, omdat zo'n vogeltje toch iets heel menerigs over zich heeft. Eén Vlaamse Gaai, die soms tijden weg is , maar toch weer langskomt. Een enorme hoeveelheid mussen ( ik noem ze met zijn tiggen ook altijd mijn "luchtmobiele brigade"). Ook zijn er nog enkele kraaien, prachtig zwart en altijd strak in het pak, maar wél met grote honger, want alles is altijd helemaal op als zij zijn langsgeweest. Ook heb ik nog een gezinnetje koolmeesjes in de tuin, die fijn samen komen lunchen met een aantal vinkjes hier. Dan hebben we nog de spreeuwen, die ook dankbaar gebruik maken van de grote den in de tuin om te rusten als ze weer gaan trekken ( gevolg: een witte tuin..wit van de poep). En natuurlijk de merels en de lijsters.

Die laatste krijg even extra aandacht, want ik heb me helemaal gek zitten lachen om een al erg ijverige lijster. Die is nl. al druk bezig met het verzamelen van nestmateriaal. Ik zag haar de hele dag al heen en weer vliegen met takjes, strootjes en ander spul in haar snavel. Maar wat ik net zag, slaat alles: Ze had een joekel van een stuk papier in de snavel en ik zei nog tegen haar "ben je van plan om daarmee te gaan vliegen?" Nou..dat was ze. Het was wel een koddig gezicht, want opstijgen kostte behoorlijk wat moeite, maar het stuk papier moest koste wat kost mee.

In mijn gedachten bouwt ze dus niet alleen een mooi nest, maar gaat ze daar ook behangen...


© Hydrangea Online / Laatste update: 05-04-2005 / 3110 x bekeken