Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Tara

Tara, of de heuvel Tara, in Gealic uitgesproken als Temair, is een van oudsher belangrijke plaats in de (mythische) geschiedenis van Ierland. Van Tara wordt ook gezegd, dat het een poort is naar een andere wereld. Dit houdt ook vast verband met het feit, dat deze plek tevens in verband wordt gebracht met de Thuatha de Danaan ( Het volk van Dana, een godenvolk).
Tara wordt sowieso genoemd als een plek waar goden en godinnen heersten en halfgoden koning waren. Bovendien wordt gezegd dat het toegang verschaft tot de onderwereld.Tara dateert van ongeveer 3000 voor Christus. Het eerst bekend gebruik is dat als graf. Er werden van oorsprong rituelen gehouden. Vanaf ongeveer 500 voor Christus werd het meer een soort van omheind fort, waarbinnen vooral bijeenkomsten en ceremonies plaatsvonden.
Vanaf ongeveer 200 V. Chr. Is Tara de plaats waar de “High King”zijn zetel heeft. Ongeveer 142 Koningen zouden vanaf hier hebben geregeerd. De koning was zowel koning als priester. Nog altijd was er dus een sterke binding met het ceremoniële. Deze tijd van de High Kings wordt dan ook wel aangeduid als de belangrijkste periode in de geschiedenis van deze bijzondere heuvel. Vanaf de 5e eeuw wint het Christendom steeds meer terrein en omstreeks 1022 wordt Tara als zetel van koningen definitief verlaten.Door het lange bestaan van deze speciale plaats zijn er veel dingen te vinden. Momenteel schijnen er nog ongeveer 30 zichtbare monumenten te zien te zijn, maar er wordt gedacht dat er onder de grond zich nog veel meer dingen bevinden. 1 Van de belangrijkere monumenten is “The Stone of Destiny” of Lia Fail. Deze rechtopstaande steen staat bij het centrum van het ooit aanwezige complex en is een heilig object. De steen zou, volgens de overleveringen, door de Tuatha de Danaan zijn gebracht.© Hydrangea Online / Laatste update: 19-02-2005 / 5607 x bekeken