Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Edelstenen (Althea)

Althea stelde me de volgende vraag:

Ik hoop dat jij mij hier een antwoord op kunt geven.
Van edelstenen weet ik, dat als je ze als (evt.helend) sieraad wilt dragen, je ze niet moet combineren.... Je moet dus geen verschillende stenen samen dragen (apart kan wel, afwisselen)
Nu ben ik bezig (ik denk er veel over na, hoe ik hem/haar hebben wil.) mijn staf ... Ik wil hem/haar zelf maken (2 febr. met Imbolc) Ik heb er vrij voor genomen, dus de hele dag de tijd..... Nu wil ik hem/haar graag versieren met een paar edelstenen... Ik heb uitgezocht welke horen/passen bij mijn sterrenbeeld, geboorteplaneet en geboortemaand..... Maar het zijn een paar verschillende stenen, kan ik deze wel samen combineren op mijn staf?... Of werken de energieen elkaar dan op een of andere manier tegen?....
Ik hoop op een snelle reactie..... Alvast bedankt...


Mijn antwoord aan haar was:

Hallo!

Over edelstenen hoor je veel verschillende dingen, moet ik je zeggen. De één zegt dat je ze beter niet zo kunt dragen dat ze elkaar raken, de ander zegt dat het weinig kwaad kan. Ik heb het ook eens bij mijn kennissen nagevraagd en ook hun antwoorden lopen erg uiteen.

Ken je de chakra sieraden? Armbanden en kettingen met 7 verschillende edelstenen, elk in de kleur van één van je chakra's? Die steentjes raken elkaar volgens mij ook. Ook weet ik dat er in de commerciële markt hele
mooie wands/staffen te koop zijn waarop ook meerdere edelstenen zitten verwerkt. Vaak zie je daar dat de stenen elkaar (net) niet raken. Als je het op die manier doet, kan het volgens mij weinig kwaad.

Ook denk ik , dat je intuïtief heel goed aan kunt voelen of het bij jouw stenen combinatie wel of niet kan. En hoe het voor jou voelt, is het allerbelangrijkst. Het is immers jouw staf, jouw krachtvoorwerp. Durf te voelen wat voor jouw staf het beste is.

Ik wens je heel veel succes én een heel mooie Imbolc toe en laat me eens horen hoe je staf is geworden en hoe je hem nu hebt gemaakt.


Liefs en Licht
Hydrangea© Hydrangea Online / Laatste update: 16-01-2005 / 4812 x bekeken