Welkom, MM !
Over deze site
Over Heksen
Sabbats & Esbats
Theorie
Rituelen
De Kitchenwitch
Avalon Cirkel
Avalonreis 2006
Mijn schrijfsels
Heksenteksten
Ander moois
Reiki, Licht- en lichaamswerk
Divineren
Plaatsen
Godinnen
Goden
Dingen
Personen & Wezens
Andere Geloven
Nadenkhoekje
Kalenders
Overzichtjes
Foto's
Links
Gastenboek
Contact
Nieuw toegevoegd
Vraag het Hydra
Weblog
Stem op deze site!
Interview, werkstuk of scriptie?
Webdesign & Hosting
by
PBIT Solutions
Mabon

Mabon ap Modron, is zijn volledige Keltische naam, hetgeen "Grote Zoon van de Grote Moeder" inhoudt. Ook wordt hij wel “Jonge Zoon”, “Goddelijke Jeugd”, of “Zoon van het Licht” genoemd. Zijn moeder is Modron, de grote godin , Wachter van de Andere wereld, Beschermer en 'Healer'. Zij wordt vaak gezien als de aarde zelf. Hiermee wordt Mabon ook vaak gezien als het eerste oorspronkelijke wezen dat uit de schoot van de moeder kwam. Hij is de de God van bevrijding, harmonie, muziek en eenheid.

Ondanks het feit, dat hij de zoon van het licht wordt genoemd, heerst hij feitelijk over de duisternis. In de andere wereld is hij de koning van de dood. In zijn drievoudige stadia wordt hij van vertegenwoordiging van jeugd als hij kind is, via de kracht als volwassen man tot de geofferde als oudere man. Hij daalt aan het einde van de oogsttijd ( bij het jaarfeest wat zijn naam draagt: Mabon) , net als zijn vrouwelijke tegenhangster uit de Griekse mythologie, Persehone, af naar de onderwereld, waarna de gewassen op de akkers af gaan sterven.


Het verhaal gaat dat hij van zijn moeder werd gestolen toen hij drie dagen oud was en gered werd door koning Arthur.© Hydrangea Online / Laatste update: 02-01-2005 / 5476 x bekeken